Casper'dan Yapay Zeka Odaklı MediaTek Helio P60'lı Bir Akıllı Telefon Geliyor

13
7
3
1
0
Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Casper, Best of MWC 2018 ödüllü MediaTek Helio P60 işlemcisinden güç alan yeni bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. MediaTek Helio P60 işlemcisinin en dikkat çeken özelliği ise yapay zeka yetenekleri.

Son dönemde akıllı telefonlardaki donanımsel geliştirmeler, yazılımsal geliştirmelerin arkasında kalmış durumda. Söz konusu yazılımsal geliştirmelerin başında ise yapay zeka yer alıyor. Yeni bir sızıntıya göre Türkiye’nin önde gelen teknoloji markalarından biri olan Casper, yeni akıllı telefonunda MediaTek Helio P60 işlemcisi kullanarak üstün yapay zeka yeteneklerine sahip bir modeli piyasaya sunacak.

Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2018’de ‘Best of MWC 2018’ (Mobil Dünya Kongresi’nin En İyisi) ödülüne sahip olan MediaTek Helio P60, yapay zeka yetenekleri sayesinde günden güne cihaz sahibinin kullanım alışkanlıklarını öğreniyor ve yazılımı, kullanıcıya göre uyarlıyor. Yapay zekanın bir diğer avantajı ise cihazın fotoğraf çekimleri sırasında gerçek zamanlı olarak sahneyi tanıması ve buna göre ayarları yeniden oluşturması olacak.

8 çekirdekli Helio P60’ın 4 çekirdeği Arm-Cortex A73 mimarisine sahip olduğundan, işlemci AnTuTu’da 140.000 puan almayı başarıyor. Bu puan, yeni Casper akıllı telefonun oyun konusunda son derece tatmin edici bir performans sunacağını gösteriyor. Casper’ın yapay zeka odaklı yeni akıllı telefonunun hangi özelliklere sahip olduğu ve ne zaman tanıtılacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

13
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
7
3
1
0