Çaydanlığı Wi-Fi'ya Çevirerek İnternet Erişimi Sağlayan Proje

25
7
5
1
1
Hindistan'da işçiler için geliştirilen bir projede ateş üzerinde ısıtıldıkça elektirik enerjisi üretilen çaydanlıklar, entegre edilmiş Wi-Fi'ları ile internet erişim noktasına dönüşüyor.

Bildiğiniz üzere çay kültürü bazı farklılıklar içerse de yalnızca ülkemizde bulunan bir kültür değil. İngiltere, Çin ve Hindistan gibi ülkeler de çaya en az bizim ülkemiz kadar değer veriyor. Dünyanın en kalabalık nüfuslarından birine sahip olan Hindistan son derece ilginç bir proje kapsamında çay kültürünü modern teknoloji ile buluşturuyor.

Yoğun nüfusunun yanında çalışma şartlarıyla da oldukça zor bir hayat süren Hindistanlı işçileri konu alan projede çaydanlıklar ısıtıldığında elektrik üretiyor ve bu elektrik çaydanlığa bağlanan bir Wi-Fi ile internet erişim noktasına dönüşüyor.

Ülkenin resmiyet kazanmış çay molalarını konu alan projede; yoğun çalışma programları altında sosyalleşme ya da ailesi ile görüşme fırsatı bulamayan işçilerin daha mutlu ve eğlenceli mola saatleri geçirmesi hedef alınıyor.

Chai-Fi adı verilen proje girişimcilik ve teknolojinin yönlendirilmesi anlamında öncülük edebilecek bir fikir olmasının yanında marka bilinirliliği açısından da altın değerinde bir reklam potansiyeli barındırıyor.

Bahsi geçen çay firması an itibariyle Hindistan pazarında ismini oldukça iyi bir şekilde duyurmasının yanında birçok işçinin de iş saatlerini daha mutlu geçirmesine olanak sağlıyor. Bu proje kapsamında hem üretici firma hem de Hindistanlı işçiler kazanıyor. Ülke oyuncularımız açısından ise online oyunların yaygın tabiri "Çaydanlık ile mi bağlanıyorsun?" sorusu bir anlam kazanıyor.

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=erlv5ll2Mg0
25
7
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
7
5
1
1