Çekya, Koronavirüs Aşısı Olanlara Çekilişle iPhone 12 Vereceğini Açıkladı

54
19
6
5
4
Çekya Başbakanı Andrej Babis, sadece koronavirüs aşısı vurulanların katılabilecekleri bir kampanya başlattıklarını duyurdu. Bu kampanya kapsamında her hafta bir çekilişler düzenlenecek ve kazananlara iPhone 12, spor ayakkabı ve Steam cüzdan kodu gibi hediyeler dağıtılacak.

Çekya, vatandaşlarını koronavirüs aşılarına karşı teşvik edebilmek için yeni bir karar aldığını duyurdu. Başbakan Andrej Babis tarafından yapılan açıklamalara göre Çekya'da başlatılan bir kampanya ile aşı vurulmuş olan kişilere çekilişle iPhone 12, spor ayakkabı ve Steam cüzdan kodu hediye edilecek. Çekilişler, bir süre boyunca her hafta tekrarlanacak.

Babis tarafından yapılan açıklamalara göre böyle bir uygulamaya gidilmesinin nedeni, 16 ila 29 yaş arası gençleri daha çok etkileyen delta varyantının önüne geçebilmek. Gençlerin bir an önce aşı vurulmasını istediklerini belirten Başbakan Andrej Babis, bu sayede insanları aşılanmaya teşvik etmiş olacaklarını ifade ediyor. Kampanyanın Çekyalı gençleri nasıl etkileyeceği, önümüzdeki haftalarda daha iyi anlaşılacak.

10,5 milyon nüfuslu Çekya'nın, 3,8 milyonu tamamen aşılandı

Çekya

Çekya, Avrupa'nın küçük ülkelerinden bir tanesi. Yalnızca 10,5 milyon nüfusa sahip olan ülke, Avrupa Birliği üyesi olmasına rağmen aşılama konusunda pek de iyi bir performans sergileyemedi. Çünkü aralık ayından beri uygulanan aşı miktarı, 8,8 milyon doz civarında. Ülkede iki doz aşı vurulan insanların sayısı ise 3,8 milyon. Hükümet, bu sayıyı hızlı bir şekilde artırmak için etkileyici bir kampanya düzenlemeye karar vermiş gibi görünüyor.

Bu arada, Çekya'nın koronavirüs salgınına karşı attığı adımlar yalnızca bununla sınırlı değil. Hükümet  yetkilileri şu günlerde, Pfizer-BioNTech aşısının doz aralığını 21 güne düşürmeye çalışıyorlar. Bu sayede her geçen gün biraz daha artan mutasyon kaynaklı vaka sayılarının dizginlenebileceği düşünülüyor. Ancak Çekyalılar, salgını pek de önemsemiyorlar. Zira ülke vatandaşlarının alınan tedbirlere karşı gösteriler düzenlediği, zaman zaman gelen haberler arasında yer alıyor.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cekyada-asi-olana-iphone-12-verilecek-6533971/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber
54
19
6
5
4
Emoji İle Tepki Ver
54
19
6
5
4