Android ve iOS Yüklü Her Türlü Telefonu Hackleyebilen Ekip: Cellebrite

3
1
1
0
0
İsrail’de yaşayan bir hacker grubu olan Cellebrite, iOS ve Android yüklü her türlü telefonu hackleyebildiğini iddia ediyor.

Android ve iOS arasında sürekli devam eden çekişmelerde iOS stabilite, Android ise kullanım bazında öne çıkıyor diyebiliriz. Genellikle güvenlik konusunda ise malum FBI sorunu ardından iOS önde gibi gözükse de İsrail’de bulunan bir Cellebrite adındaki güvenlik firmasına göre Android ve iOS farketmeksizin herhangi bir telefonu hackleyebiliyor.

Telefonların kullandığı sürümün bile önemi olmadan her çeşit telefona hack müdahalesi yaparak tüm bilgilere erişebildiklerini, uzaktan mesaj atıp mail ve cihazda bulunan tüm bilgilere ulaşabildiklerini iddia eden ekip, BBC’ye verdikleri röportajda BBC sunucusunun kullandığı Samsung telefonu dakikalar içerisinde hacklemeyi başarmışlar. iOS noktasında örnek olarak daha çok yeni olan iPhone 7 verilerine bile erişebildiklerini, sıkı bir çalışma ile piyasadaki tüm iPhone ve Android telefonların verilerine erişebileceklerini söylemiş.

Güvenlik konusunda ”Hiçbir telefon tamamen güvenli değildir” açıklamasını yapan Cellebrite ekibinden Yuval Ben-Moshe, “Uçtan uca şifreleme” olarak adlandırılan ve son dönemde WhatsApp, Facebook Messenger ve birçok mesajlaşma uygulamasına eklenen şifreleme yönteminin eskisine göre daha güvenli olduğunu ama yine de dışarıdan erişilebilir olduğu için tamamen güvenli demenin yersiz olacağının altını çiziyor.

Bu arada “Bol keseden sallamışlar, yapsınlar da görelim” diyecek olursanız Android konusunda sunucunun telefonun hacklenmesinin yanı sıra Cellebrite ekibinin geçtiğimiz yıl Amerika’daki San Berdino saldırısında FBI tarafından kırılamayan iPhone 5C’yi hackleyerek verilere erişen ekibin bu ekip olduğunu bilgisini de verelim. Yani adamlar bu bilgilerde ciddiler ve amaçları tabiki telefonları hacklemek değil, güvenlik açıklarının her zaman bulunabileceğine dair bilgilendirme olduğunu da belirtmiş olalım.

3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0