Ceset Çiçeğinin 10 Yılda Bir Görebileceğiniz Hayranlık Uyandıran Time-Lapse Videosu

27
4
4
3
2
Ceset çiçekleri time-lapse videolarının gözde canlılarından biridir. Açılışı ve kapanışı ile oldukça hoş bir görüntü sunan ceset çiçeklerinin şu ana dek çekilen en güzel time-lapse videolarından biri yayınlandı.

New York Botanik Bahçesi'nin ziyaretçileri ,geçtiğimiz ay oldukça ender rastlanabilecek bir olaya şahitlik ettiler. 40 yıla kadar varan ömürlerinde, sadece 2 ile 12 yıl arasında bir kere çiçek açarak geri kapanan bu çiçek, ismini berbat kokusundan alıyor.

Çürümüş et, yumurta ve peynir kokularının iğrenç bir karışımı olduğu belirtilen ceset çiçeği, geçtiğimiz New York Botanik Bahçesi içerisinde açıldı ve sadece 48 saat içerisinde geri kapandı. Elbette bu süreç içerisinde bahçeyi ziyaret edenler gerçekten şanslıydı; bununla birlikte bahçenin çalışanları bu olaya hazırlıksız yakalanmayarak kayıt altına almayı başardılar.

Amerika çapında bundan önce en son açan ceset çiçeği yine 2016 yılında New York Botanik Bahçesi içerisinde yer almıştı. O olay kayıt altına alınamamış olsa da burada hazırlıklı olunması sayesinde güzel bir doğa olayını izlemiş olduk.

Kaynak : https://www.sciencealert.com/corpse-flower-amorphophallus-titanum-new-york-botanical-garden-2018-bloom-timelapse
27
4
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
27
4
4
3
2