Metroya 5 Dakika: Charles Darwin'in Kraliyet Limanı Manzaralı Evi, 1,3 Milyon Dolara Satışa Çıkarıldı

17
7
2
2
0
Farklı fikirler ortaya koymuş olsa da en çok 'evrim teorisi' ile bilinen Biyolog Charles Darwin'in bir zamanlar oturduğu ev satılığa çıkarıldı. Gelin, Birleşik Krallık'ın Ramsgate bölgesine bulunan ve oldukça geniş bir yaşam alanı sunan evin detaylarına birlikte bakalım.

Doğal seçilim yoluyla evrim teorisini savunan Charles Darwin, yaşadığı zamanın bilim dünyasında büyük tartışmalara sebep olmuştu. Öne sürdüğü fikirler günümüzde bile toplumu ikiye ayırmış durumda. 12 Şubat 1809 tarihinde dünyaya gelen ve 19 Nisan 1882 tarihinde yaşamını yitiren ve bilime bu denli etki eden Darwin’in bir zamanlar yaşadığı ev, şu anda yeni alıcısını bekliyor.

1800’lü yıllarda oturulan bir evin modern zevklere hitap edemeyeceğini düşünebilirsiniz fakat fotoğrafları gördüğünüzde fikriniz değişecektir. Çatı katı da dahil 4 kata sahip olan evde altı yatak odası bulunuyor. İşte Charles Darwin’in merkezi yerde bulunan ve denize yürüme mesafesindeki evinin özellikleri ve fiyatı:

Altı yatak odası ve dört banyosu var:

Darwin'in evi

Darwin’in satılık evi, İngiltere’nin liman şehri Ramsgate’te bulunuyor ve tahmin edebileceğiniz üzere deniz manzarasına sahip. Bunun yanında Kraliyet Limanı’nı da direkt görebildiğiniz evin kapısına çıktığınızda, kısa mesafede otobüs durakları görebilirsiniz. Duraklara ek olarak Ramsgate’ten Londra’ya hızlı tren seferleri de bulunuyor. Yani evi aldığınızda ulaşım sıkıntısı çekmeyeceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Darwin'in evi

Miles & Barr aracılığıyla satılan ev hakkında ajanstan James Perks şu sözleri söylüyor:

“Bir zamanlar Charles Darwin’in yaşadığı bu II. derece koruma altındaki yapı, Ramsgate’in hareketli yat limanından birkaç dakika uzaklıkta ve ülkenin tek Kraliyet Limanı’nın manzarasına sahip. Altı yatak odasına ve dört banyoya sahip olan ev, bolca alan sunuyor. Ayrıca merkezi bir yerde bulunması da eşsiz bir fırsat.”

Darwin'in evi

Perks’ün söylediklerine ek olarak evin bahçesinin olduğunu ve orijinal kapılarıyla tarihi değerini koruduğunu söyleyelim. Fiyatına geldiğimizde ise tarihi açıdan oldukça değerli olan bu ev 1,3 milyon dolara (yaklaşık 11,2 milyon TL) alıcı bulacak.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2021/emlak/charles-darwinin-deniz-kiyisindaki-evi-1-3-milyon-dolara-satiliyor-6539143/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber
17
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
7
2
2
0