Chrome Artık RAM'lerinizi %10 Daha Çok Kullanacak

68
5
4
2
2
RAM kullanımı konusunda kullanıcıların yüzünü bir türlü güldüremeyen Chrome, güvenlik açıklarını önlemek için yaptığı güncelleme ile RAM'lerimizi daha çok kullanacak.

Tarayıcınız Chrome ise bazı problemler yaşıyor olabilirsiniz. Özellikle RAM’lerinizi sürekli olarak yoran Chrome, yaptığı son güncelleme ile bellek kullanımında ciddi bir artış yaşanacak. AMD ve ARM’nin ürettiği işlemciler 'Meltdown' ve 'Spectre' için bazı açıklar olduğu Ocak ayında duyurulmuştu. Chrome'da Spectre’nin güvenlik açıkları nedeni ile bazı güvenlik önlemleri geliştirdi.

Özellikle çok fazla sekme açtığınızda bilgisayar performansınızda ciddi problemler yaratan Chrome, bundan sonra %10 daha fazla RAM kullanacak. Chrome 67 ile birlikte gelen Site İzolasyonu işlevi, Chrome’un bilgisayarlarınızın daha çok yorulmasına neden oluyor. Yazılım mühendisi Charlie Reis tarafından yapılan açıklamada işlem sayısı arttıkça bellek kullanımındaki artışın %10-13 olacağı bulunuyor.

Güvenlik açıkları konusunda yapılan güncellemeler tabiki istenen bir şey fakat 4GB ve daha az RAM sahibi olanlar bellek kullanımı konusunda ciddi sıkıntı yaşayabilir. Google ise bu durumun farkında ve güvenlik açıkları için gelen Site İzolasyonu teknolojisi ile ilgili düzenlemeler yapacağını söylüyor. Yapılan düzenlemeler sonucu RAM kullanımının daha da azalabileceği düşünülüyor. Bu ay gelecek Chrome 68 ile Site İzolasyonu’nun ne durumda olduğunu daha net bir şekilde göreceğiz. Site İzolasyonu'nun nasıl çalıştığını görmek için adres çubuğuna chrome://process-internals yazmanız gerekecek.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/chrome-kullananlara-cok-kotu-haber-40898094
68
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
68
5
4
2
2