Chrome'da Bulunan Şifre Yönetici Eklentisi Daha Kullanılabilir Hale Getirilecek

4
3
1
1
0
Günlük hayatımızın birçok yerinde sayısız şifreler kullanıyoruz. Fakat çok fazla sayıda şifreyi takip etmek ve ezberlemek bir noktadan sonra kabusa dönüşebilir; tabi yeni güncelleme ve geliştirmeler yoksa.

Google Chrome’un yerleşik şifre yöneticisi, şifrelerinizi tek tek ezberlemeyi ve yazmayı oldukça kolaylaştırıyor. Daha önce girilen şifreleri hatırlayarak gerekli sekmelerde bizi uğraştırmadan yönlendiren Chrome’un bu özelliği, biraz daha yönetilebilir hale geldi. Bu özelliği önceleri manuel olarak yönetebilmek pek mümkün değildi.

Chrome, bundan sonra Anroid kullanıcılarına şifre yöneticisine hangi siteleri saklaması gerektiğini, kullanıcı adlarını ve şifrelerini manuel olarak girmeye olanak sağlayan bir özellik sunuyor. LastPass gibi servislerde oldukça yaygın olan bu özellik nihayet en popüler web tarayıcısındaki yerini alacak.

Android cihazlarda manuel olarak kaydedilen şifre oluşturma seçeneği, kimlik bilgisi üçlüsü olarak bilinen domain+kullanıcı adı+şifre kombinasyonu için manuel girdi seçeneği sunacak. Bu özellik muhtemelen ilk olarak Android cihazlara verildikten sonra diğer platformlardaki yerini alacak. Bunun için Chrome güncellemelerini takip etmekte fayda var.

Kaynak : https://9to5google.com/2018/06/20/google-chrome-password-manage-support-manual-credentials/
4
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
4
3
1
1
0