Chrome'un 'Diğer Sekmeleri Kapat' Özelliği Geri Dönüyor

9
2
1
1
0
Google, Chrome tarayıcısından geçtiğimiz aylarda kaldırdığı bir özelliğini sürpriz bir kararla geri getirmeye karar verdi. Chrome 78'de yer almayan 'Diğer sekmeleri kapat' seçeneği geri dönecek.

Google, Chrome'dan "Diğer sekmeleri kapat" seçeneğinin kaldırmasının ardından kararını yeniden değerlendirdi. Şirket, seçeneği geri eklemek için sekme menüsünde yaptığı değişikliği geri alıyor. Seçeneğin önce Chrome Canary'de, ardından da kararlı Chrome sürümünde geri dönmesi bekleniyor.

Geliştiricileri 2015 yılından bu yana sekmelere sağ tıkladığınızda çıkan menüde bulunan unsurlardan bazılarını kaldırmak istediklerini belirtiyordu. Bunun sebebi olarak menünün fazlasıyla kalabalık göründüğünü öne sürmüşlerdi.

chrome diğer sekmeleri kapat

Arama devi son olarak sekmelerin üzerinde açılan menüyü küçültmek adına bazı seçeneklerin kaldırılacağını açıkladı ve geçtiğimiz aylarda 'Diğer sekmeleri kapat' özelliğinin yanı sıra sık kullanılmayan 'Kapatılan Sekmeyi Yeniden Aç', Tüm Sekmelere İşaret Koy' seçeneklerini Canary 78 sürümüyle kaldırdı. Kararın arkasındaki sebep, kullanıcıların kullanım verileriyle ilgiliydi ve özellik, Chrome kullanıcılarının sadece %2,20'si tarafından kullanılıyordu.

Google'ın bir özelliği kaldırmasından sonra tekrar geri getirmesi nadir görülen bir durum. Ancak Reddit ve Chrome Yardım forumlarında yapılan geri bildirimler, arama devini değişikliklerini geri almaya yönlendirdi. Diğer sekmeleri kapat komutunu geri getirmek için yapılan değişikliği burada görebilirsiniz.

Kaynak : https://techdows.com/2019/11/google-to-restore-chrome-close-other-tabs-option.html
9
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
0