Chrome Kullananlar Dikkat: Teknik Destek Aldatmacasıyla Paranızı Kaptırmayın

0
0
0
0
0
Chrome Kullananlar Dikkat: Teknik Destek Aldatmacasıyla Paranızı Kaptırmayın
Chrome’da ortaya çıkan yeni bir aldatmacada önce kullanıcının bilgisayarını ciddi şekilde zayıflatılıyor, ardından da para karşılığı destek öneriliyor.

Teknik destek verme ‘ayağına’ kullanıcılardan bir şekilde para koparmaya çalışan kötü niyetli kişilerin yeni bir taktiği daha ortaya çıktı. Chrome’daki henüz belirlenemeyen bir açıktan faydalanan bu kişiler, kullanıcıyı, bilgisayarını ciddi şekilde zayıflattıktan sonra teknik desteğe yönlendiriyor. Tabii bu destekten faydalanabilmek için biraz para ödemeniz gerekiyor.

HTML 5 bug’ının kullanıldığı bu işlem, çok sayıda URL’nin tarayıcının geçmişine aktarılması sağlıyor ve bu saldırı, PC’nin ciddi şekilde zayıflamasına sebep oluyor. Sorunun üstesinden gelmek için Görev Yöneticisi’ni çalıştırıp Chrome’u kapatarak oturumu sonlandırmak yeterli olacak. Eğer bu da işe yaramazsa cihazınızı tekrar başlatmanız gerekecek.

Google’a bu konuyla ilgili bilgilendirme raporları gönderilmiş durumda. Şirketin yakın zamanda gerekli önlemleri alması bekleniyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0