Chrome Yeni Sürümüyle RAM Kullanımını Düşürmeyi Amaçlıyor

0
0
0
0
0
Google Chrome, iki ay içerisinde çıkması beklenen yeni sürümüyle birlikte, gerek telefonlarda, gerekse de bilgisayarlarda, eskisinden çok daha az miktarda RAM tüketir hale gelecek.

Google Chrome, iki ay içerisinde çıkması beklen yeni sürümüyle birlikte gerek telefonlarda, gerekse de bilgisayarda eskisinden çok daha az RAM tüketir hale gelecek. 

Google Chrome her ne kadar en çok kullanılan web tarayıcısı olsa da, kullanıcıların birçoğu, tarayıcının yüksek miktarlarda RAM tüketiyor olmasından yakınıyorlardı. Chrome Ekibi bu şikayetleri dikkate almış olsa gerek ki, Chrome'un kullandığı RAM miktarını düşürmek üzere bir takım çalışmalarda bulunmuşlar.

Bilindiği üzere RAM, daha hızlı çalışmak ve/veya daha fazla sayıda işlem yapmak için kullandıkları kısıtlı bir kaynak. Web sitelerinin gittikçe daha karmaşık ve zengin içeriklere sahip olmasıyla birlikte, Chrome, Firefox ya da Internet Explorer gibi web tarayıcıları da daha güçlü çalışabilmek adına daha fazla RAM kapasitesine ihtiyaç duyar hale geldiler. İşte, Chrome geliştiricileri de bu gidişe bir dur deme niyetinde olsalar ki; Chrome’un yeni sürümünde kullandığı RAM miktarını azaltmak yoluna gitmişler.

RAM kullanım miktarının azaltılması fikri gayet güzel. Ancak maalesef bu demek değil ki, bilgisayarlarımız bir anda rahata kavuşacak ve eskisinden çok daha hızlı çalışır hale gelecek. Zira bu güne dek gerek bilgisayarların, gerekse de telefonların RAM kapasiteleri arttırıldıkça gördük ki; programcılar da web sitelerine yeni özellikler ve yeni fonksiyonlar eklemek dına bunu bir avantaj olarak değerlendirdiler. 

Chrome Ekibi, tayacının web sayfalarındaki JavaScript uygulamalarını çalıştıran kısmı V8 üzerinde yaptıkları çalışmalar sayesinde özellikle Imgur, Twitter, ya da Reddit gibi sitelerin eskisinden çok daha az miktarda RAM tüketeceğini belirtiyor.

Peki ne kadar az? Chrome artık, kimilerine göre 50%, kimilerine göreyse 40% daha az RAM tüketecek. Ayrıca özellikle RAM kapasitesi 1 GB ve altında olan cihazlar için daha fazla optimizasyon sağlamayı amaçlayan çalışmalar da sürmekte. 

Aralık ayında çıkması beklenen Chrome’un yeni sürümü, yani Chrome 55, hem telefonlarımızda, hem de bilgisayarlarımızda bizlere oldukça azaltılmış bir RAM kullanımı vaat ediyor. Bekleyip görelim.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/google-chrome-soon-wont-be-such-a-burden-your-computer/#ftag=CAD590a51e
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0