Çiftlik Bank’ın İlk Duruşması Tamamlandı

55
7
3
1
0
‘Tosuncuk’ ismiyle bilinen, Mehmet Aydın’ın kurucusu olduğu Çiftlik Bank davasının ilk duruşması bugün görüldü.

132 bin 222 kişiden 1.139.972.622 TL toplayıp yalnızca 687.838.995 TL’sini katılımcılara geri ödeyip geriye kalan kısmını alarak son zamanların en büyük dolandırıcılığını gerçekleştiren Çiftlik Bank’ın davasının ilk duruşması bugün sonlandı. 'Tosuncuk' lakabıyla bilinen Mehmet Aydın’la birlikte toplam 48 sanıklı Çiftlik Bank davasında 11’i tutuklu 24 sanığın ifadesi alındı. Tosun dahil 7 sanık ise hala firari durumda.

İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında duruşma salonu tamamen doldu ve gazetecilere yer kalmadığı gerekçesiyle gazeteciler içeriye dahi alınmadı.

Çiftlik Bank sisteminin Bulgaristan’dan Türkiye’ye iade edilen yazılımcısı, tutuklu sanık Düzgün Genç, Amerika’daki şirkette çalışacağını düşündüğünü ve Türkiye’deki şirketle ilgili hiçbir faaliyetinin olmadığını belirtti. Genç’in ifadesinin devamı şu şekilde oldu:

“Orada 5 ay kaldım. Sigortamın yatırılmaması ve vaatlerin yerine getirilmemesi nedeniyle 2017 Kasım’ında İstanbul’a geldim. Buradan Bulgaristan’a gittim. İddialar nedeniyle Bulgaristan polisi tarafından gözaltına alındım. İsteğimle Türkiye’ye iade edildim. Türkiye’de şirketle ilgili hiçbir faaliyetim olmamıştır. Arjantin’de iken sadece Türkiye’deki Çiftlik Bank bayilerinin sitelerini hazırladım. Suçlamaları kabul etmiyorum.”

İfade veren tutuklu sanıklardan bir diğeri Cudi Cumhur Yurdakul, Mehmet Aydın ve Sıla Aydın’ın kişisel harcamalarından rahatsız olduğunu belirtti. Bu ifadenin ardından Çiftlik Bank’a ait söz konusu olan yazılımı oluşturan kişi olduğu iddialarını da yalanladı.

Duruşma savcısı Harun Veli Koçali, Düzgün Genç’in de aralarında bulunduğu üç kişinin tahliyesini istedi ancak mahkeme tahliye talebini reddetti. Duruşmanın Pazartesi günü tekrar başlayıp Cuma gününe kadar aralıksız sürüleceği aktarıldı.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber-detay/ciftlik-bank-davasi-basladi-gazeteciler-durusma-salonuna-alinmadi.html?amp&__twitter_impression=true
55
7
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
55
7
3
1
0