Çiftlik Bank’tan İnatla Ders Alınmadığını Gösteren Yeni Sözde 'Çiftlik' Şirketi

57
12
4
3
0
Yüz binden fazla insan, 1 milyon 100 bin TL’nin de üzerinde dolandırıldı. Çiftlik Bank, ne ilkti ne de son oldu. Bu tarz yapılanmalardan ders almadığımızı gösteren pek çok benzer yapı ortaya çıkmaya ediyor, insanlar da hala görmedikleri yumurtalara para ödüyorlar.

Ülkemiz tarihinde dolandırıcılıklara ilişkin pek çok örnek vakaya rastlamak mümkün. İnternetin iyice yaygınlaşmasıyla daha da kolaylaşan dolandırıcılık yöntemleri ise aslında hep aynı. Yeryüzündeki hiçbir iş modelinde 1 koyup kısa sürede 3 almak garanti edilemez. Eğer birisi, 30 inek getirdiği çiftliğin açılışında size  “İngiltere’ye kafa tutuyoruz” derse inanmamanız gerekiyor. Zaten kazanç vaatlerinin dışında da bu tarz yapıların insanları ikna etmek için kullandıkları şeyler genellikle milli duygular, popüler söylemler oluyor.  

Çiftlik Bank’ın hemen ardından ortaya çıkan, bu kez kripto paraların popüler olmasından faydalanan Turcoin’in de 35 milyon TL para toplaması gerçekten ilginç bir durum. Normalde ikinci el telefon bile almayacağımız kadar güvensiz olan insanlara, bir hiç karşılığında servetlerimizi veriyoruz. Muhtemelen bu eğilimi sadece bir iki etmenle açıklamak mümkün değil.

Sabah Gazetesi’nden İbrahim Acar, Hollanda merkezli yeni bir yapılanmanın ortaya çıktığını söylüyor. Acar’ın haberine konu olan site Çiftliğim Nette, kullanıcılarına para karşılığında sanal yumurta paketleri satıyor. Elbette yüksek kazanç vaatleri de eksik olmuyor.

Umut Öztürk isminde bir şahıs tarafından kurulduğu söylenen Çİftliğim Nette, Umut Holding adında da bir şirkete bağlı olarak gözüküyor. İşte bu noktada da görsel aldatma yöntemleri işe koyuluyor, çünkü bu yapılanmanın o holding ile bir ilgisi bulunmuyor. İnsanlar “holding” ibaresini görünce güven duymaya başlıyorlar. Sitede yer alan Umut Öztürk’e ait olarak lanse edilen fotoğraf da sahte, çünkü grafik tasarımcıların sıklıkla başvurdukları Shutterstock’tan alınmış.

Çifliğim Nette oluşumuna ait olan domain adresi “www.ciftligimnette.com” adresi, 2 Eylül 2017’de satın alınmış. 

Çiftlik Bank gibi oluşumlardan halkımızın bir kısmı ders almamış olabilir, ancak kurumlar gerekli dersi aldılar. Ticaret Bakanlığı ekipleri benzer oluşumların büyük bir kısmını henüz insanları dolandırmadan ele geçiriyor. Bankalar, böyle şirketlere ya da benzer girişimlere daha temkinli yaklaşmaya dikkat ediyor. 

Bakanlık tarafından soruşturulan bazı benzer yapılanmalar:

www.milkabank.com
www.cashciftlik.com
www.ciftlikgeliri.com
www.cilgintavuklar.com
www.ciftlikshop.com
www.kirazengini.com
www.ciftligimnette.com
www.elitciftlik.com
www.ciftlik.im
https://maden.im/
www.myluckfarm.com.tr
Www.cashciftlik.com
www.galerimegel.com
My-crypto World
Myadsino
Olymptrade
EvoBinary
Owncoin

Kaynak : https://www.haberturk.com/ciftlikbanktan-ders-alinmamis-2072332-ekonomi
57
12
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
57
12
4
3
0