Cılkı Çıkan "Durum Çok Ciddi" Paylaşımlarına Dayanamayan Facebook, Resmi Açıklama Yaptı!

0
0
0
0
0
Cılkı Çıkan "Durum Çok Ciddi" Paylaşımlarına Dayanamayan Facebook, Resmi Açıklama Yaptı!
Facebookta son dönemlerde spam olarak dolaşan "Durum çok ciddi" meselesine Facebook el attı

Son günlerde ciddi manada bilinçsiz internet kullanıcıları tarafından ortaya çıkan "Durum çok ciddi" şeklinde başlayan ve dilekçe gibi bir yazım şeklindeki paylaşımlar giderek artıyor. Özellikle son günlerde yaşadığımız sıcak gündem ve sosyal medyadaki gerginlik durumu olması sebebiyle paylaşılan bu metinin, internet kullanımını az da olsa bilen kullanıcılar tarafından saçma sapan olduğu biliniyordu.

Tam olarak "Durum çok ciddi. Yapmadığımız bir paylaşım yüzünden ceza almamak için, Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi çerçevesinde, Facebook'un güvenlik açığından ötürü hesabım üzerinde bulunan tüm verilerimin (IP, fotoğraflarım, paylaşımlarım vs.) çarpıtma yolu ve yasa dışı bir şekilde sahte kişilerce kullanılmasından ve doğabilecek tüm zararlardan ilgili Türk Ceza Kanunu maddeleri gereğince Facebook sorumludur. Bu hesabımdan başka bir hesabım olmadığını bildirir ve gereğinin buna göre yapılmasını tarafınıza arz ederim. 18/7/2016" şeklinde yapılan bu paylaşımlarda dikkat çeken bazı detaylar bulunuyor.

İlk olarak bahsedebileceğimiz şey Türkiye'de "Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi" diye bir şey yok. İkincisi ise bu şekilde bir paylaşım ile kendinizi korumuş olmuyorsunuz. Sonuç olarak asparagas olarak spam şeklinde deli gibi yayılan bu paylaşımda artık millet olarak nasıl abarttıysak Facebook bizzat açıklama yapma gereği duydu.

"Lütfen bu tip paylaşımlara itibar etmeyin" diyen Facebook bile bu paylaşımdan bıkmış olduğunu görebiliyoruz. Sonuç olarak bu tarz saçma paylaşımlardan uzak durmanız önemli. Hem komik görünüyorsunuz, hem de zamanında "Bu metni 15 yere yapıştır, yoksa akşama çok kötü şeyler olacak" şeklindeki metinleri paylaşıyor gibi olduğunuzu unutmayın.

Kaynak : https://www.facebook.com/FacebookTurkiye/photos/a.198087760204612.61604.155085041171551/1323085467704830/?type=3&theater
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0