5G Kullanmaya Başlayan Çin, 6G Araştırmalarına da Başladı

22
13
3
3
2
Elindeki Huawei gibi bir şirketin gücüyle bu sene içerisinde 5G teknolojisine geçmeyi başaran Çin, gözünü gelecek nesil bağlantı teknolojisine dikti. Asya ülkesi, 6G teknolojisi çalışmalarına başladı.

Hayatımızdaki birçok şeyi değiştireceği, nesnelerin interneti teknolojisinin gelişimini hızlandıracağı söylenen 5G teknolojisi, Çin’de resmi olarak kullanılmaya başlandı. Dünyanın en kalabalık ülkesi bunun ardından, 6G çalışmalarına da başladı.

Bilim ve Teknoloji Bakanlığı; Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı, Çin Bilimleri Akademisi, Doğa Bilim Fonu Komisyonu yetkililerinin Pekin'de "Altıncı Nesil İletişim Teknolojisi (6G) Geliştirme Teknolojisi” için toplandığını duyurdu.

6G araştırmaları

6g

Toplantıya katılan kurumlardan seçilen 37 uzman, 6G araştırmalarını gerçekleştirecek. 37 kişilik bu grubun sorumlulukları arasındaysa 6G teknolojisinin planlanması, danışmanlığı ve önemli meselelere öneriler getirme gibi görevler bulunuyor.

Çin Teknoloji ve Bilim Bakan Yardımcısı Vang Şi, kurumların uzmanlarıyla 6G teknolojisinin araştırma ve geliştirmesine yönelik planların şekillendirileceğinden bahsetti. Şi, 6G konusunda küresel araştırmaların henüz başlangıç aşamasında olduğunu Çin’in bu teknolojinin geliştirilmesini teşvik edeceğini söyledi.

5G yaygınlaşıyor

5g

Çin’in üç telekomünikasyon şirketi 1 Kasım itibariyle birçok büyük şehirde 5G hizmetini kullanıcılara sunmaya başlamıştı. Bu şirketlerin, yıl sonuna kadar 50’ye yakın şehirde 5G teknolojisini kullanıma açacağı ve bu teknolojinin ülke geneline ise gelecek yılda yayılacağı ifade edilmişti.

Çin’de şu an 5G teknolojine sahip 80 binden fazla baz istasyonu devreye alınmış bulunuyor. Baz istasyonları sayısının yıl sonunda 130 bine çıkarılması planlanıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 5G teknolojisinin hayatımızda birçok şeyi değiştireceği düşünülüyor.

5G teknolojisiyle birlikte otonom sürüşe sahip otomobillerin yaygınlaşması, yüksek hızlı video konferans bağlantılarının kurulması ve mobil oyunların daha akıcı hale gelmesi bekleniyor.

Peki, sizce 5G’nin etkilerini ne zaman görmeye başlarız? Bu iletişim teknolojisi sizce ülkemizde ne zaman ana akım hale gelir? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/cin-6g-icin-calismalara-basladi-41368768
22
13
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
22
13
3
3
2