Çin’de Çekilen ‘Güvercin Kafalı Balık’ Videosu İnterneti Birbirine Kattı!

52
5
4
3
2
Çin’de Çekilen ‘Güvercin Kafalı Balık’ Videosu İnterneti Birbirine Kattı!
Genetik bilimi sayesinde türlerin birbirlerine karıştırılmasını ya da bu mutasyonun doğal yollarla oluşmasını mı bekliyorsunuz? Çin’den gelen bu görüntüler eğer gerçekse, Nobel Ödülü alacak bir keşiften söz ediliyor.

Farklı canlı türlerinin tarihin belirli dönemlerinde yaşayan ortak atalardan geldiklerini biliyoruz. Örneğin tavukların atalarının tüylü dinozorlar olması gibi bazı kesin bilgiler mevcut. Uçan balıkların olduğunu da söylersek gününüzü biraz daha garipleştirir, biraz da hayal gücünüze katkı sağlarız. Hatta bunun için interneti şu sıralar epey karıştıran videoyu kullanabiliriz. 

Çin’in Guizhou bölgesinde, 5 Haziran tarihinde çekildiği söylenen görüntülerde kafası güvercin başını andıran bir balık var:

Görüntülerdeki balığın anatomisi, şok edici benzerlikleriyle insanı şaşırtabilir. Balıkçılar, videoyu çektikten kısa süre sonra balığı tekrar doğal yaşam alanına bıraktılar.

Guizhou Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde görevli uzman olan Yang Xing, “Bu balık için ilk olasılık, daha embriyo dönemindeyken hasar gördüğü yönünde. Bölgedeki balık çiftliklerindeki yoğunluk, çoğu balığın hasar alarak büyümesine neden oluyor” dedi. Ayrıca uzmanlar, bu balığın Doğu Asya’ya özgü bir tür olduğunu ihtimali üzerinde de duruyorlar. Yinede de kuş şeklindeki kafa, çoğu insan için oldukça şaşırtıcı.

Doğada henüz insanlar tarafından keşfedilmemiş binlerce canlı türü var. Bunların arasında hayal gücümüzün derinlerine seslenen türler görmek ilgi çekici oluyor. Söz konusu balığın bir tür olup olmadığını anlamak için çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : http://www.iflscience.com/plants-and-animals/fish-pigeon-is-the-strangest-thing-youll-see-on-the-internet-today/
52
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
52
5
4
3
2