Çin'de Tarihi Keşif: Yarım Milyar Yıl Öncesine Ait Binlerce Fosil Bulundu

181
19
4
4
2
Çin'deki Danshui nehrinin yakınlarında gerçekleştirilen çalışmada, 518 milyon yıl öncesine ait binlerce fosil bulundu.

Bilim insanları, Çin’in Hubei eyaletinde bir nehir kıyısında binlerce fosil buldu. Fosillerin, yaklaşık 518 milyon yıllık olduğunu düşünen Paleontologlar, göz ve iç organlar gibi yumuşak dokuların da çok iyi korunduğunu ifade ediyor.

Nehir kıyısında gerçekleştirilen aramalarla bulunan fosillerin yarısından fazlasının henüz keşfedilmemiş türlere ait olduğunu dile getiren bilim insanları, bu fosillerin Kambriyen döneme ait olduğunu düşünüyor.

Büyük çoğunluğu yumuşak dokulu canlılardan oluşması ve bu tür canlıların fosilleşme şansının çok düşük olması sebebiyle oldukça önemli bir araştırmada 20 binden fazla numune bulunmuş durumunda ancak bunlardan henüz 4351 tanesi incelenebilmiş durumda.

Ani bir tortulaşma sebebiyle bu kadar iyi korunabildikleri düşünülen bu fosiller için araştırmayı gerçekleştiren Çin Kuzeybatı Üniversitesi’nden Profesör Şingliang Zhang “canlıların kökenine dair çok önemli bir kaynak” olduğunu ifade etti.

Bu keşfin son 100 yılın en büyük keşiflerinden biri olduğunu söyleyen paleontolog Allison Daley, keşifle ilgili olarak şunları dile getirdi:

Aklımı başımdan aldı, bir paleontolog olarak bu kadar inanılmaz bir keşfe tanık olacağımı tahmin bile edemezdim. İlk kez korunmuş bir denizanası görüyoruz

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47684620
181
19
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
181
19
4
4
2