Çin, Hızlı Tren Testlerinde 384 km/s ile Yeni Bir Hız Rekoru Kırdı

11
5
5
2
0
Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan Çin, Pekin-Zhangjiakou şehirleri arasına bir yüksek hızlı tren demiryolu inşa ediyor. Gelen bilgilere göre bu demiryolu üzerinde gerçekleştirilen test seferlerinde birinde ülkenin lokomotif hız rekoru kırıldı.

Çin, Pekin-Zhangjiakou arasındaki yüksek hızlı tren demiryolu üzerinde yüksek hızlı trenlerini test ediyor. Gelen bilgilere göre, yeni yüksek hızlı tren, saatte yaklaşık 384 kilometre hızla ülkenin lokomotif hız rekorunu kırdı ve bu rakam, trenin ilk tasarlandığı halinden yüzde 10 daha yüksek.

Yeni inşa edilen demiryolu, Çin'in başkenti Pekin ve kuzeybatısındaki Kalgan olarak adlandırılan komşusu Zhangjiakou kentini birbirine bağlayacak. Pekin ve "Pekin'in Kuzey Kapısı" adını taşıyan şehirler arasında 173 kilometrelik bir hat boyunca uzanacak ve rota, yolculuğu üç saatten 1 saate indirebilecek.

Çin hızlı tren

Elbette hızlı trenlerin günlük seyahatler sırasında 384 km/s hıza ulaşması muhtemel değil ve kullanım hızı yaklaşık 350 km/s olacak. Ayrıca Çin'in hızlı tren projeleri sadece bu kadarla kalmıyor.

Projeyi denetleyen China Railway (CR), hattın dünyanın ilk otonom, sürücü izlemeli demiryolu olmasını hedefliyor. CR ekipleri, bakım istasyonlarında kullanılacak yazılım üzerinde hata ayıklamalarına başladı ve şimdiye kadar gerçek zamanlı veri izleme başarılı oldu.  CR'nin genel müdürü Lu Dongfu, ülkedeki hızlı tren hattının yakında 30,000 kilometreyi aşacağını açıkladı.

Çin, yüksek hızlı trenler üzerine yoğun bir çalışma yürütüyor. CR, bu yılın başlarında Pekin-Zhangjiakou yolcularını 600 km/s hızda taşımak için tasarlanan bir prototip inşa ettiğini açıkladı.

Kaynak : https://www.popularmechanics.com/technology/infrastructure/a29548729/china-high-speed-train/
11
5
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
5
2
0