Ortalığı Karıştıracak İddia: Çin, Huawei’yi Savunmak İçin Testlerde Hile mi Yaptı?

46
7
4
3
3
Ortaya çıkan bir söylentiye göre Çin, Huawei’ye yapılan yaptırımlara karşı harekete geçti. Huawei’nin Batı’daki rakiplerinin itibarını sarsmak için 5G testlerinde bazı oynamalar yapıldı.

Sunday Telegraph isimli gazete, ABD’nin Huawei’yi kara listeye almasından sonra Çin’in olaya müdahale ettiğini rapor etti. Söylentiye göre Çin, Huawei’nin Batı’daki rakiplerinin üstünde yer alabilmesi için Nokia ve Ericsson’un da bulunduğu 5G ekipman testinde hileler yaptı.  

Bazı kaynaklara göre, 5G ekipmanlarının güvenlik testlerinde, zayıf noktaların test edilmesi için bazı hack tekniklerine başvurulur. Çin, bunu Huawei’nin lehine kullanarak “Nokia ve Ericsson’un ekipmanının güvenilir olmadığını” açıklayarak Huawei’nin lehine kararlar verdi. 

Testlerin 10 Haziran’da bitmesi bekleniyor. Bazı kaynaklar, Pekin’in 5G güvenlik araştırmalarında kendi bulduğu sonuçları Avrupa Birliği kararlarını etkilemek için kullanacağını söylüyor. Bu iddialar, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lu Kang'in, Washington’un ABD ve diğer ülkeler için Huawei’nin bir güvenlik tehdidi oluşturduğuna inanması için elinden gelen her şeyi denediğini vurguladıktan sonra ortaya çıktı. 

Kaynak : https://sputniknews.com/business/201906021075549198-china-huawei-5g-testing/
46
7
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
46
7
4
3
3