Çin Hükümeti, Bitcoin Madenciliğini Yasaklamak İstiyor

9
4
3
2
2
Çin hükümeti, kripto para ticaretini sınırlandırmasının ardından şimdi de Bitcoin madenciliğini yasaklamak için uğraşıyor.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) yaptığı açıklamada, sınırlandırmak veya ortadan kaldırılmak istenilen sektörlerin arasına Bitcoin madenciliğini de ekledi. Böyle bir açıklama gelmiş olsa da bu işin nasıl yapılacağı hakkında bir bilgi henüz yok. Sadece bu listeye giren ilgili sektörlerin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini belirtiliyor.

Bitcoin madenciliğinin istenmeyen sektörler listesine girmesi ise kafaları karıştırdı. Yapılan açıklamada kaynakların boşa harcandığı, çevreyi kirlettiği gibi bahaneler sunulmuş durumda.

Gelen açıklamaların Bitcoin'in uzun süre sonra yükseliş yakalamasının hemen ardından ortaya çıkması, kripto para ticareti yapanlar için şaşırtıcı bir haber olmadı. Bitcoin'in düşmesi için süren çalışmalar olduğu düşünülse de bir kısım Bitcoin madencisi hükümetin bu kararı almakta haklı olduğunu, madencilikteki elektrik tüketiminin ciddi anlamda yüksek olduğunu söyledi.

Çin'in Bitcoin üzerinde baskılama çalışmaları sonucunda, Bitcoin değerinin kimlerin istediği yönde hareket edeceği ise merak konusu olmuş durumda. Kamuoyunun tepkisine göre liste, 7 Mayıs itibarıyla neticeye varacak.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-china-cryptocurrency/china-wants-to-ban-bitcoin-mining-idUSKCN1RL0C4
9
4
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
9
4
3
2
2