Çin'in Apple'ı Xiaomi Hakkında Bilmediğiniz 5 Şey

105
86
24
5
3
Çin'de Apple'ı geride bırakan akıllı telefon üreticisi Xiaomi hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik.

Dünyadaki en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi, 2010 yılında kuruldu. En büyük pazarları Çin ve Hindistan olarak bilinen şirket, yılın başında Samsung'u geride bırakarak ülkenin en çok satan markası haline geldi. Xiaomi, çoğu zaman ürünlerinin iPhone ürünlerine benzemesi nedeniyle Çin'in Apple'ı olarak anılıyor. 

1) Xiaomi Guinness Dünya Rekorunu elinde tutuyor

2015 yılında, Xiaomi 24 saat içinde akıllı telefonları tek bir platformda satmak için yeni bir Guinness Rekoru hazırladı. Şirket, yıllık fan festivalinde çeşitli indirimler sundu ve web sitesinde tam olarak 2.112.010 adet akıllı telefon sattı. Bir önceki rekor, 2014 yılında 24 saat boyunca 1,894,867 adet cep telefonu satan Alibaba tarafından kırıldı.

2) Xiaomi kar marjını sonsuza dek % 5 ile sınırlandırdı

Xiaomi’nin CEO'su Lei Jun, Nisan ayında şirketin donanım satışlarından elde edilen kar marjını vergiden sonra maksimum yüzde beşe kadar kalıcı olarak sınırlandıracağını duyurdu. Bu kar marjı sınırlandırması, Xiaomi’nin tüm ürün serileri için akıllı telefonlardan yaşam tarzı ürünlerine kadar geçerli. Bu, Çinli üreticinin neredeyse yıllık bazda fiyatlandırmayı artıran OnePlus gibi şirketlerin ayak izlerini takip etmeyeceği anlamına geliyor.

Xiaomi'nin iş modeli satış sonrası alımlara yoğunlaşıyor.

Xiaomi, kâr marjını sınırladı çünkü iş modeli, dijital mağazasından aksesuar gibi satın alma işlemlerine büyük ölçüde bağlı. Bu ürünlerin satışını arttırmak için şirketin mümkün olduğunca çok akıllı telefon satması gerekiyor. Fiyatları düşük tutmak, bunu yapmanın en iyi yoludur.

3)Xiaomi bir alan adı için 3.6 milyon dolar ödedi

Xiaomi, 2014 yılında Xiaomi.com'u resmi web sitesi olarak değiştirme kararı verdiğinde 3,6 milyon dolar karşılığında mi.com’u satın aldı. Şirket, Çin dışındaki pazarlara ulaşabilmek için mi.com’u bu yüksek meblağ karşılığında aldı. “Mi” kelimesinin telaffuz edilmesi çoğu insan için çok daha kolay. Ayrıca, ürünlerinin çoğunu kendi web sitesi aracılığıyla satan bir şirket için en önemli konu hatırlanması, bu nedenle de mi.com’un hatırlanma olasılığı da daha kolay. Mi.com'un satın alınması sırasında yılın en pahalı alan adı satışı gerçekleşti.

4)Xiaomi logosunun gizli bir anlamı var

Xiaomi’nin logosu basit görünebilir, ancak görünenden daha fazlası var. Baş aşağı döndüğünde, logo kalbin anlamı olan bir Çin karakterine benziyor. Bunun kasıtlı mı yoksa sadece tesadüf olup olmadığı bilinmiyor. Ayrıca Xiaomi’nin logosundaki Mi’nin anlamı ‘Mobil İnternet’ ve ‘İmkansız Hedef’ olarak biliniyor. Xiaomi, şirketin ilk günlerinde karşılaştığı zorluklara atıfta bulunarak, Mi’nin anlamlarından birini İmkansız Hedef olarak belirlemiş. Asıl ilginç olan ise Xiaomi'nin gerçek çevirisinin “küçük pirinç” olması.

5)Xiaomi'nin bilinenden daha çok ürünü var

Xiaomi, Mi 8, Mi Mix 2S ve Redmi Note 5 gibi üst düzey telefonlar ile tanınır. Bununla birlikte, şirket bünyesinde çok daha fazla ürün var hatta bazıları sizi şaşırtabilir. Şirket fitness takip cihazı, dronlar, akıllı ampuller, robot süpürgeler ve power bank yapmaktadır. Güvenlik kameraları hatta akıllı koşu ayakkabısını, taşınabilir bir tasarıma sahip elektrikli scooterı da unutmayalım. Şirket ayrıca pirinç ocakları, elektrikli diş fırçaları, seyahat yastıkları, valizler, şilteler ve kalemler yapıyor. Galaxy Note 8’in yüksek teknolojili kalemleri gibi değil bildiğiniz normal günlük kalemler üretiyorlar.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/xiaomi-5-things-didnt-know-886657/
105
86
24
5
3
Emoji İle Tepki Ver
105
86
24
5
3