Çin'in Uzay Görevi İçin Yolladığı Mekiğin Fırlatılış Anını İzleyin

0
0
0
0
0
Çin’de uzay görevi için fırlatma yapıldı. Bu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin uzaya uzun süreli insan gönderdiği ilk görevin videosunu haberimizden izleyebilirsiniz.

Çin’de uzay görevi için fırlatma yapıldı. Bu, Çin Halk Cumhuriyeti’nin uzaya uzun süreli insan gönderdiği ilk görev. 7:30 PM(22330 GMT)’de Gobi Çölü’nden yapılan fırlatmayı televizyonlar canlı yayınladı.

Çin’in Tiangong 2 uzay istasyonunda, yaşam destek sistemlerini test etme görevi ki taykonota verildi. Bilindiği üzere Çinliler astronotlara taykonot diyorlar. Jinh Haiper (49 yaşında) ve Chen Dong (37 yaşında)  Shenzhou-11 gemisiyle yörüngeye girdikten sonra istasyona demirleyerek 30 gün boyunca deneyde çalışacaklar. 
Jing Haiper bu görevle dördüncü defa uzaya gitmiş olacak ve 50. yaşını uzayda kutlayacak.

Chen Dong basına yaptığı açıklamada “yörüngede acil durumları yönetme, ortak cankurtarma kabiliyetleri ve uzay deneylerine odaklanacağız” dedi.
Çin önceleri dünya yörüngesinde uzay araştırmaları yapıyordu, fakat bu değişecek gibi görünüyor. Yakın zamanda, bu ülkeden Ay'a bir kişinin daha ayak basacağı ve uzun vadede Mars’a gidileceği kulislerde dolaşan bir bilgi. Çin ordusunun Merkezi Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Zhang Yulin yaptığı açıklamada “Uzay programımız gelecekte şimdiki gibi olmayacak. Şimdi birkaç yılda bir gemi gönderiyoruz, gelecekte her yıl birkaç gemi göndereceğiz” dedi.

Çin’in yeni bir hedefi de 2022’de dünya yörüngesine 20 tonluk bir uzay istasyonu daha yerleştirmek. Bu da NASA’yı endişelendiriyor.
Fırlatmayı aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://gizmodo.com/chinas-launching-its-longest-manned-space-mission-tonig-1787857358
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0