Çinli Hackerlar, ABD Donanmasına Ait 600 GB'lık Veri Çaldı

46
11
8
2
1
Geçtiğimiz ocak ve şubat aylarında gerçekleştiği bildirilen olayda çalınan bilgilerin ise ABD donanması için oldukça önemli projelere ait olduğu söyleniyor.

Çin hükümetine bağlı bir grup hacker, ABD donanması ile birlikte çalışan bir üstlenici firmadan kritk bilgiler çaldı. Bilgiler, denizaltı ve su altı cephaneliği geliştirilmesi konusunda araştırma yapan askeri bir kuruluşla birlikte çalışan firmadan çalındı ancak firmanın adına dair herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmadı.

Amerika'da yetkiller konu ile ilgili ilk açıklamada, çalınan veride süpersonik füze projesi planlarının yer aldığını belirtti ve olayın geçtiğimiz ocak ve şubat aylarında yaşandığı da açıklandı.Çalınan bilgiler arasında en kritik olanın ise 'Sea Dragon' olarak bilinen bir ABD Donanma projesine ait olanlar olduğu düşünülüyor. Savunma Bakanlığı, Sea Dragon'ı “varolan bir donanma platformuna sahip mevcut bir silah sistemini” geliştirecek “yıkıcı saldırı yeteneği” olan bir silah olarak tanımlıyor.

Tabii ki Sea Dragon ile ilgili olarak kamu ile ilgili paylaşılan bilgi de oldukça sınırlı ancak 2015 senesinden beri aynı proje için 300 milyon dolardan fazla harcama yapıldığı biliniyor.Çalınan diğer bilgiler arasında ise sinyaller ve sensör verileri, kriptografik sistemlerle ilgili denizaltı radyo odası bilgileri ve Donanma denizaltı geliştirme ünitesinin elektronik savaş kütüphanesi bilgilerinin yer aldığı düşünülüyor.

Kaynak : https://gizmodo.com/china-hacked-a-navy-contractor-and-stole-600gb-of-data-1826689038
46
11
8
2
1
Emoji İle Tepki Ver
46
11
8
2
1