Çin, Otonom Katil Drone'ların Orta Doğu'ya İhracatına Başladı

33
8
6
1
1
Uzak doğunun en güçlü ülkelerinden Çin, ürettiği katil robotların ihracatına başladı. Savunma veya saldırı amaçlı kullanılabilen katil robotlar, Orta Doğu ülkelerine ihraç ediliyor.

Teknoloji her geçen gün biraz daha değişiyor ve bu değişim, dünyanın genel yapısını etkiliyor. Bundan yüz yıl önce atalarımız süngülerle savaşırken, devletler artık birbirlerinin topraklarına sahip olmak yerine teknolojik ve ekonomik saldırılarla düşmanlarını yok etmeye çalışıyorlar. Değişen teknoloji, savaşın bile kurallarını yeniden yazmış durumda. 

Her ülke, kendi savunma sanayiini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'nin yaptığı gibi diğer devletler de geliştirmiş olduğu silahları satarak büyük bir ekonomi yaratıyorlar. Silah satışı yapan ülkelerden bir tanesi de Çin. Ancak Çin'in ihraç etmeye başladığı yeni silahlar hem kendine hayran bırakıyor hem de kafalarda bazı soru işaretleri oluşturuyor.

Çin katil robot

Yukarıda görmekte olduğunuz drone ve helikopter benzeri teknolojik ürün, Çin'in "katil drone"ları. Görünüş itibarıyla bir helikoptere benzeyen bu drone, kullanım teknikleri açısından dronelara benziyor. Otonom olarak da çalışabilen bu drone'lar, eklenen silahlarla birlikte kullanılabiliyor ve hedefleri otomatik olarak etkisiz hale getirebiliyor. Çin şimdi, bu katil drone'ları Orta Doğu ülkelerine ihraç etmeye başladı.

Çin Savunma Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre katil drone'lar, tamamen otonom olarak kullanılabiliyor. Katil drone'un sahip olduğu yazılım, bu drone'un herhangi bir insana ihtiyaç duymadan hedefleri yok etmesini sağlıyor. Ürün tercih edildiği takdirde gözetleme amaçlı kullanılabilirken, tercih edildiği takdirde ise silahlarla donatılabiliyor.

Katil Drone

Aslına bakacak olursak Çin, katil drone'ların pazarlığını bir süredir Pakistan ve Suudi Arabistan ile yürütüyordu. Yaşanan son gelişmeler doğrultusunda ise Çin hükümeti, gerekli çalışmaları tamamladı ve katil drone'ların satışını gerçekleştirdi. Görünen o ki gelecek dönemlerin savaşlarında insana duyulan ihtiyaç neredeyse sıfıra inecek ve drone'lar, insanların yerini alacak.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/china-selling-autonomous-killer-drones
33
8
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
33
8
6
1
1