Çin'den Oyunlar İçin 'Elektronik Uyuşturucu' Eleştirisi: Şirketler Zora Girdi

23
5
3
2
0
Çin'in devlet medyası Economic Information Daily'nin, çevrimiçi oyunları "elektronik uyuşturucu"ya benzetmesinin ardından Çin'in en büyük iki çevrimiçi oyun firması Tencent ve NetEase'in hisseleri %10'dan fazla değer kaybetti.

Makalede yapılan eleştiri, yatırımcılar arasında diğer güçlü sektörlere baskı yapan Çin’in komünist yöneticilerinin bir sonraki hedefinin çevrimiçi oyunlar olduğu yönündeki korkuları tetikledi. Hükümete ait haber ajansı, çevrimiçi oyun bağımlılığının çocuklar arasında fazla yaygın olmasına dem vurdu.

Oyunların verdiği zararların toplumda manevi bir afyon gibi etki gösterdiği belirtildi ve herhangi bir endüstrinin bir nesli bu kadar etkileyecek şekilde gelişmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

“Honor of Kings” gibi popüler oyunların yapımcısı olan Tencent’in hisseleri, eleştirinin yayınlanmasından hemen sonra yüzde 10’dan fazla değer kaybetti.

tencent

Rakipleri NetEase ve XD Inc gibi oyun şirketleri de bundan nasibini aldı. Japon oyun hisselerine de sıçradı ve oyun şirketi Nexon, Tokyo'da %9'dan fazla değer kaybetti. Yapılan bu baskı doğal olarak dünyadaki yatırımcıları şaşırttı.

Çin şirketi Tencent, yüz tanıma teknolojisini kullanarak gece geç saatlerde çocuk oyuncuları tanıyıp oyun oynamaya izin vermemeyi planlıyor. Economic Information Daily, Tencent'e ait Wechat sosyal medya platformundaki hesabından ilgili makaleyi silince şirketin hisseleri tekrar toparlanmaya başladı.

Kaynak: Asia Nikkei, Techxplore

23
5
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
23
5
3
2
0