Çin'in UFO Benzeri Helikopteri 2020'de Havalanacak

32
6
6
4
2
Teknolojiye hükmetmek isteyen ülkelerden biri olan Çin, gerçekleştirdiği Helikopter Fuarı'nda UFO benzeri bir helikopterini gösterdi. Helikopterin ilk uçuşunu 2020'de yapacağı söylendi.

Çin, geçtiğimiz günlerde helikopter dışında başka her şeye benzeyen bir saldırı helikopteri modelini Dünya’ya gösterdi. Çin’in gelişmiş teknolojisinin son uygulama noktalarından biri olan bilim kurgu filmlerinden çıkma bu helikopterin (helikopter demeye 1.000 şahit ister) ilk uçuşunun 2020 yılında yapılacağı söylendi.

Çin ordusunun önemli isimleri Cuma günü yaptıkları açıklamada yeni hava aracının deneysel olduğunu ve yakın bir zamanda aktif olarak kullanıma başlanamayacağını belirttiler. Ancak bunun yanında yeni hava aracının, Çin’in gelecekte çıkaracağı helikopterlerinin teknoloji gelişimine katkıda bulunduğu da eklendi.

çin ufo helikopter

Biraz garip bir görünüşe sahip olan bu aracın ismi ‘Super Great White Shark’ olarak belirlenmiş. Araç, bugün biten Çin Helikopter Fuarı’nda sergilendi. Çin'in sergilediği prototip, 7,6 metre uzunluğa ve 2,85 metre genişliğe sahip. Aracın rotoru kendi içinde bulunuyor. Kokpit ise aracın orta kısmında yer alıyor, bir çemberle sarılmış gibi duruyor.

Super Great White Shark’ın içinde bulunan rotor 4,9 metre çapa sahip. Ayrıca kokpite paralel olacak şekilde aracın iki yanında turbojet motorlar bulunuyor. Böylece araç çok daha hızlı seyir edebiliyor. Helikopterin kokpiti iki pilota yer verecek şekilde tasarlanmış.

Helikopterin maksimum kalkış ağırlığı 6.000 kilogram iken ulaşabildiği maksimum hız 650 kilometre/saat olarak belirtilmiş. Ayrıca helikopterin tırmanma oranının 16,5 metre/saniye olduğu söylenmiş. Fuarda yer alan bilgiye göre helikopterin gövdesi gizlilik sağlayan materyallerle kaplanmış.

Kaynak : http://www.globaltimes.cn/content/1166591.shtml
32
6
6
4
2
Emoji İle Tepki Ver
32
6
6
4
2