Çin, Yeni Süper Bilgisayarın Prototipinin Tamamlandığını Açıkladı

24
6
1
0
0
Şinhua ajansının haberine göre Tiencin kentindeki Ulusal Süper Bilgisayar Merkezi ve Ulusal Savunma Teknolojisi Üniversitesi ile ortaklaşa geliştirilen prototip, Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan kabul testlerini başarıyla geçti.

Tienhı-3'ün 2020 yılına kadar operasyonel olacağı vurgulanan haberde, yeni bilgisayarın Tienhı-1'den 200 kat daha hızlı ve 100 kat daha fazla depolama alanına sahip olacağı belirtildi.

Ulusal Süper Bilgisayar Merkezi Başkanı Liu Guangming, yeni nesil süper bilgisayarın ülkede bilim ve ekonomi alanlarındaki sorunları çözme hususunda yeri doldurulamaz bir teknolojiye sahip olmasının beklendiğini kaydetti.

Ulusal Süper Bilgisayar Merkezi Uygulamalı Araştırma ve Geliştirme Bölümü Başkanı Mıng Şiangfey de, yapay zeka, büyük veri, bulut ve süper bilgisayarı birbirine entegre eden yüksek performanslı hizmet platformunun, Tienhı-3 süper bilgisayarı temelinde inşa edileceğini açıkladı.

Tienhı-3 süper bilgisayarına dair, geçtiğimiz yıl, 'bilgisayarın işlemcilerinden işletim sistemine değin tamamen yerli olarak üretileceği ve saniyede bir kentilyon işlem kapasitesine sahip olacağı' şeklinde bir açıklamada bulunulmuştu.

Çin daha önce Tienhı-1, Tienhı-2 ve Sunway Taihulight isimli süper bilgisayarlar imal etmiş ve dünyada 6 ayda bir düzenlenen en hızlı süper bilgisayarlar yarışmasında birinciliği elde etmişti.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201807271034483309-cinin-yeni-super-bilgisayarinin-prototipi-tamamlandi/
24
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
6
1
0
0