Çinli Akıllı Telefon Üreticileri, Apple’ı ve Samsung’u Tahtından Ediyor!!

0
0
0
0
0
Çinli akıllı telefon üreticileri, yeni istatistiklere göre Apple’ı ve Samsung’u liderliğinden edecekler.

Son birkaç senedir akıllı telefon sektörü Apple ve Samsung tarafından domine ediliyor. Ancak yeni paylaşılan istatistiklere göre dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin, bu durumu değiştirecek olan birkaç üreticiye ev sahipliği yapıyor.

Araştırma kuruluşu Gartner, Samsung’u ve Apple’ı korkutan yeni verilerini paylaştı. Bu verilere göre Huawei, Oppo ve BBK Communication Equipment (Vivo ve OnePlus üzerinden akıllı telefonlarını satan bir üretici), Güney Koreli Samsung’a ve Amerikalı Apple’a yetişmeye çok yaklaştı.

Gartnet’ın paylaştığı verilere göre 71 milyondan fazla cihaz satan Samsung’un satışları, 2015’in 3. çeyreği ve 2016’nın 3. çeyreği arasında yüzde 14 oranında azalmış. Aynı dönemde Apple’ın satışları ise yüzde 6 oranında düşmüş. Öte yandan Oppo’nun yüzde 110, BBK’nın ise yüzde 90 oranında satışlarını yükselttiği görünüyor.

Apple Çin'deki pazar payını kaybediyor olsa da, şirketin ismi ve logosu hala değerli. Yukarıdaki videodan, Apple'ın isminin ve logosunun kullanıldığı Çin malı ürünleri görebilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0