Çinli Üretici Xiaomi, Türkiye Pazarına Resmi Olarak Gelir mi?

1
0
0
0
0
Çinli Üretici  Xiaomi, Türkiye Pazarına Resmi Olarak Gelir mi?
Akıllı telefon pazarında önemli bir yere sahip olan Xiaomi, Avrupa ve ABD'deki pazar payını arttırmak için dünya genelinde yeni mağazalar açıyor.

Fiyat performans ürünleriyle Çin başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde ses getiren Çinli üretici Xiaomi, şu anda akıllı telefon pazarında tanınmış uluslararası markalara göre daha büyük bir pazar payına sahip olduğu halde bu büyük pazar payını Çin'deki faaliyetleri nedeniyle sağlıyor.

Ancak dünya genelinde büyük bir pazar payına sahip olduğu için Avrupa ve ABD gibi pazarlarda da yaygınlık oranını arttırmak isteyen Xiaomi, dünya genelinde daha fazla kişiye ulaşabilmek için çalışmalara başladı.

Ortaya çıkan son bilgilere göre Xiaomi, 2020 yılına kadar dünya genelinde 1000 resmi mağazaya sahip olmayı hedefliyor. Özellikle aktif olarak bulunduğu ülkelerdeki pazar payını da böylelikle arttıracak olan şirketin rotasında Türkiye'nin olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Peki Xiaomi, Türkiye pazarına gelir mi?

Xiaomi'nin birçok akıllı telefonu, taşınabilir şarj cihazı ve diğer bazı cihazları ithalatçı garantili olarak çeşitli internet sitelerinde satışa sunulsa da Xiaomi resmi olarak tam anlamıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bir şirket değil. Ancak elbette bu Xiaomi'nin Türkiye pazarına girmeyeceği anlamına gelmez.

Türkiye her yıl telefon değiştirmeyi çok seven bir ülke olmasına rağmen telefona taksit uygulamasının olmaması ve vatandaşların bazı yöntemler yerine telefonu nakit almak istemesi ülkemizde giriş ve orta seviye cihazların daha fazla satılmasını dolaylı yoldan sağlıyor. Orta seviye fiyatına üst seviye cihazlar üretebilen Xiaomi ise ülkemizde orta fiyat segmentinde başarılı ürünleriyle iyi bir çıkış yapabilir.

Ayrıca Türkiye'de de insanlar Xiaomi markasına yabancı değil. Birçok noktada Xiaomi'nin çeşitli aksesuarları satılırken ülkemizdeki büyük e-ticaret sitelerinde de Xiaomi'nin bazı akıllı telefonları ithalatçı garantili olarak satışa sunuluyor. 

Tüm bu detayları göz önüne aldığımızda Xiaomi büyük ihtimalle bu 1000 mağazasından en az birini Türkiye'de açarak Türkiye pazarına da resmi olarak giriş yapacaktır.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0