Çinliler, Mısır’a Yeni Bir Başkent Yapacak!

0
0
0
0
0
Kahire’nin kalabalıklığından dem vuran Mısır, yeni bir başkent inşaa etmek için Çinlilerle ortak çalışma yapacak.

Mısır’ın başkenti olan Kahire, yalnızca ülkenin değil Arap dünyasının da en büyük kenti. Oldukça kalabalık olan kent, bunun yanı sıra çarpık kentleşme yüzünden oldukça düzensiz bir yapıya sahip. Hem ülkenin imajını düzeltmek hem de vatandaşların refah seviyesi yükseltmek amacıyla Çinlilerle anlaşma yapan Mısır, ülkeye yeni bir başkent inşaa edecek. 

Çinli yatırım şirketi, Mısır Devlet Başkanı Sisi ile yaptığı görüşme sonucunda projeye 20 milyar dolar daha yatırmayı kabul etti. Daha önce de 15 milyar dolarlık yatırımda bulunan şirket, böylelikle yeni başkent projesi için planlanan 45 milyar doların 35 milyar dolarını sağlamış oldu.

Adı henüz belirlenmeyen yeni başkent projesi, Mısır hükümeti tarafından geçtiğimiz yıl açıklanmıştı. 700 kilometrekare olacak şekilde planlanan kent, kalabalık, gürültülü, kirli ve ev fiyatlarının sürekli tırmandığı Kahire’ye alternatif olarak sunulmuştu. Binden fazla cami, akıllı mahalleler, endüstri bölgeleri, 5 bin kişilik konferans salonu ve dünyanın en büyük parkının yapılması hedeflenen şehrin 5 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0