Çinlilerden Yine Beklenen Performans: Titanik’in de Sahtesini Yapıyorlar

1
0
0
0
0
Çin'in Sichuan eyaletinde Titanik şeklinde dev bir otel inşa ediliyor. Oteli inşa eden firma tarihi bir hizmet yaptıklarını ileri sürdü.

Titanik gemisi, 15 Nisan 1912’te bir buz dağına çarparak Atlantik okyanusunun derinliklerine gömülmüştü. 1500 kişinin öldüğü kazada kurtulan insan sayısı çok azdı. Şimdi 116 Milyon Euro'luk bir proje ile Çinliler, geminin kopyasını inşa ediyor.

Sichuan eyaletinde yapılan geminin kopyası, aslında turistik amaçlı bir otel. Yalnızca görünümü gemi gibi olacak. Otelin, 1997’de Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’in oynadığı “Titanik” isimli filmdeki iç mekanlarla benzerlik göstereceği söylentileri dolaşıyor. İnşaatın girişimci firması Seven Star Energy bu konuda resmi bir açıklma yapmadı. Yöneticilerden Su Shaojun “Titanik evrensel birşey, ABD’lilere ait değil. Tıpkı Kung Fu Panda veya Mulan’ı yapıyorlarsa biz de bunu yapabiliriz” dedi. Ayrıca Shajun, 2017’nin sonuna dek projenin biteceğini açıkladı.

Aslında, bir trajedi olan Titanik’in hikayesinin böylesi bir eğlence merkezinde kullanılması birçok kişinin tepkisini de çekiyor. Seven Star’ın CEO’su, inşaat sürecinde gayet bu duruma saygılı olduklarını, sadece otelin dışının gemiye benzediğini, odaların birebir aynı olmadığını belirtti. Ayrıca tarihi bir hizmet yaptıklarını da savundu. Tesisin iç mekanında, 6D sinema, Venedik Kilisesi ve bazı Avrupa kalelerinden kopyalar da olacak.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/news/article-3987472/Work-begins-116million-life-size-replica-TITANIC-China-allow-visitors-relive-sinking-claimed-1-500-lives.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0