Çinlilerin Özellikleriyle Tüm Dünyayı Dehşete Düşüren Yeni Savaş Uçağı!

143
21
17
11
10
Çinlilerin henüz yapım aşamasında olan yeni savaş uçağı adeta bir canavar! Sıra dışı özellikleri ile duyanları dehşete düşüren bu uçan canavar, acaba havalandığında neler yapabilecek?

Yalnızca birkaç saniye içinde havalanabilen bu hipersonik savaş uçağı, Çin'den Londra'ya sadece 78 dakikada ulaşabiliyor. Saatte 6 bin km hız yapabilme gücüne sahip Çinlilerin bu yeni silahı, sesten 5 kat daha hızlı!

Uçak, 'hipersonik ağır bombadırman uçağı' olarak anılıyor ve en belirgin özelliği ise hızlı olmasının yanında, oldukça ağır hasarlara neden olabilen bomba yüklü tasarımı.

Keza Çin'de bir noktadan kalkan bu hipersonik uçağın, yalnız 2 saatte New York'a ulaşabilmesi de mümkün!

Çin Bilimler Akademisi uzmanlarınca üzerinde uzun zamandır çalışılan bu hipersonik uçak yalnız savaşta değil, yolculuk amacıyla da kullanılabilecek.

Bu, gelecekte uzun mesafeli yolculuklar için mevcut uçaklara kıyasla çok daha rahat ve konforlu bir ulaşım sağlayabilir. Başka bir deyişle, saatler süren uzak yolcuklar bayağı yakın olacak!

Henüz geliştirilme aşamasında olduğundan hakkında fazla ipucu vermeyen Çinli uzmanların geliştirdiği bu uçak, dünyayı değiştirecek gibi görünüyor.

Uçağın tasarımı da bu yüksek hıza ulaşabilmesine olanak sağlıyor.

Uçak, sürtünmeyi minimuma indirmek ve hızı sürüklemek için birbirini kullanan 2 kanat katmanına sahip.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/galeri-cinlilerden-dunyayi-dehsete-dusuren-silah-40815354?p=9
143
21
17
11
10
Emoji İle Tepki Ver
143
21
17
11
10