Çocuğunuzun Akıllı Telefonunda Ne Yaptığını Biliyor musunuz?

29
9
7
6
4
Uzmanlar, birçok çocuğun telefon üzerinde ebeveynlerinden habersiz gizli bir hayat yarattığını tespit etti.

Uzmanlar, gizli hayatlar hakkında ebeveynleri ciddi bir şekilde uyarıyorlar. Gençlerin fotoğrafları gizlemek ve çevrimiçi yabancılarla tanışmak için bazı uygulamaları kullandığı belirtildi. Uzmanlar, birçok ebeveynin gençlerin sosyal medyada olduğunun farkında olmadığını ifade etti.

Birçok dijital çocuğun yaşadığı gizli dijital yaşamlar, hatta taciz ve ara sıra intiharlar da dahil olmak üzere korkunç sonuçlara yol açabilecekleri için endişe duyulmakta. Bugünün çocukları, çeşitli uygulamalarda yetişkinlerden bazılarıyla yani yabancılarla tanışıyor. Görünüşte zararsız gözüken Musical.ly'i ele alırsak, kullanıcıların dudak senkronizasyonu yaptığı kötüye kullanılabilecek videoları paylaşmasına imkan sunmakta. 

Aileler Ne Yapabilir?

Uzmanlar, çocukları sosyal medyadan tamamen koparmaktan ziyade anne ve babaları ile geçirebilecekleri ortak anlar yaratmalarını tavsiye etmektedir. Örneğin uygun olmayan durumlarda, o kişinin gönderilerini gizlemek veya engellemek gibi baş etme stratejileri tavsiye ediliyor.

Android telefonlar, Google Aile Bağlantısı adı verilen bir hizmet aracılığıyla ekran sınırlamaları ve uygulama engelleme dahil olmak üzere bazı ebeveyn kısıtlama seçenekleri sunmakta. iOS tarafında ise uygulama ve müzik satın alma işlemleri için ebeveyn onayına izin veren iPhone sistem yazılımı bulunmaktadır. Yapılması düşünen güncelleme sayesinde ebeveynlere ekran süresi, uygulama kullanımı ve iPhone, iPad ve iPod'larda web üzerinden gezinme konusunda daha fazla kontrol sağlayacaktır.

Bağımsız izleme uygulamalarının da sayısı artmış durumda. Bazı uygulamalar ebeveynlere, çocuklarının Instagram ya da Snapchat gibi mecralarda ne yazdıklarını görüntülemek ve yönetmek için genellikle aylık ücret karşılığında birçok seçenek sunmaktadır. Sosyal medya hayatımızın içine işlemiş durumda ve her yaştan kullanıcı barındırmakta. İnternet üzerindeki tehditlere karşı çocuklarınızı korumak için uzmanların tavsiyelerini uygulayabilirsiniz.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5886139/Do-really-know-kids-doing-smartphone.html
29
9
7
6
4
Emoji İle Tepki Ver
29
9
7
6
4