Bir Çocuk, Annesinin Yaklaşık 20 Bin Dolarlık Birikimini Twitch'te Bağışladı

235
74
20
10
7
Küçük bir çocuk, annesinin 20 bin dolarlık birikimi sadece 17 günde harcadı. Harcamaları sadece Twitch üzerinden gerçekleştiren küçük çocuk, annesinin birikimini hayran olduğu kişilere bağışlamıştı. Talihsiz anne, uzun uğraşlar sonucunda parasını geri almayı başardı.

İnternet kullanımı her geçen gün biraz daha yaygınlaşıyor. Üstelik bu durum sadece belirli bir yaş grubu için geçerli değil. Henüz konuşamayan minik dostlarımız dahi internet kullanır hale geldi. Bu durum, ilk bakışta etkileyici görünse de aslında beraberinde çok büyük riskleri getiriyor. Ebeveynler, çocuklarının internet kullanımına yeteri kadar dikkat etmedikleri takdirde sizlere şimdi anlatacağımız gibi olaylarla karşı karşıya gelebiliyorlar.

Zamanının büyük bir bölümünü internet başında geçiren bir çocuk, annesinin yıllarca yaptığı birikimin tamamına yakınını Twitch üzerinden yayıncılara bağışladı. Bu bağışın miktarı, yaklaşık 20 bin dolardı (yaklaşık 150 bin TL). Küçük çocuğun bu harcamayı sadece 17 gün içerisinde yapmasıysa, Twitch yayıncılarına nasıl çılgınca bağlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Twitch

Edinilen bilgilere göre küçük çocuk, annesinin yıllar boyunca yaptığı birikimi Tfue, Meyers Leonard, Kurt Benkert, Ewokttv ve Gorb gibi kişilere bağışlamıştı. Durumu çok sonradan fark eden talihsiz anne, uzun uğraşlar sonucunda parasını geri almayı başardı. Ancak bu durum, küçük çocuğu pek de memnun etmeyecek bir şart karşılığında gerçekleşti.

İsmini açıklamayan anne, bu süreçte en çok zorlandığı şeyin Twitch ile iletişime geçmek olduğunu ifade ediyor. Talihsiz anne Twitch'e ulaşabilmek için yardım formu doldurmuş ve hatta Twitch CEO'su Emmett Shear'a kurumsal e-posta adresi üzerinden ulaşmış. Ancak herhangi bir cevap alamamış. Çareyi Reddit'te arayan anne, Twitch'in ödeme hizmeti şirketi "Xsolla" ile iletişime geçmesi gerektiğine dair bir gönderiyle karşılaştıktan sonra yetkililere ulaşmayı başarmış.

Twitch

Xsolla ekibine canlı sohbet üzerinden erişim sağlayan anne, iadenin ancak bir şekilde gerçekleştirilebileceğini söylemişler. Bu şart, söz konusu banka hesabının yetkisiz ödemelere karşı karşı kalıcı olarak kapatılmasını içeriyormuş. Kendisine sunulan şartı hiç düşünmeden kabul eden talihsiz kadın, işte bu sayede parasını almayı başarmış.

Anne tarafından yapılan açıklamalarda, çocuğunun yaptıkları nedeniyle pişman olduğunu ve danışmana gitmeye karar verdiğini söylüyor. Ayrıca çocuk, gün boyunda spor ve faydalı aktiviteler yapmayı ve ebeveynlerine iyi davranması koşuluyla günün sadece 1 saatini bilgisayar başında geçirmeyi de kabul etmiş. Görünüşe göre küçük çocuk, yaşadıklarından sağlam bir ders almış durumda.

Kaynak : https://www.ign.com/articles/a-mother-recovers-the-20k-her-son-spent-on-twitch-donations-in-17-days
235
74
20
10
7
Emoji İle Tepki Ver
235
74
20
10
7