Çocukların İnternette Neler Arattığına Dair Çarpıcı Bir Araştırma Yayınlandı

91
11
4
4
2
Kaspersky Lab tarafından açıklanan bir raporda, çocukların internette yaptıkları aramalarının %17'sinin video odaklı olduğu belirtildi. Bu videolar genelde zararsız olsa da, çocukların arada sırada zararlı videolarla karşılaştığı da oluyor.

İnternet, aileler tarafından dikkat edilmediğinde çocuklar için hayli tehlikeli olabilir. Bu alanda pek çok firma da düzenli olarak raporlar yayınlayarak aileleri bilinçlendirmeye çalışıyor.

Kaspersky Lab'in, Safe Kids adlı hizmetinden alınan istatistiklerle oluşturulan raporda, 10 farklı dilde son aylarda yapılan arama sonuçları yer aldı.

Verilere göre çocukların internette yaptıkları aramaların %17'si video kategorisinde. Bu kategoride diziler ve filmlerin yanı sıra video ve canlı yayın platformları bulunuyor.

Listenin ikinci sırasında %14 ile çeviri odaklı aramalar yer alırken, üçüncü sırada %10'la sosyal medya&iletişim kategorisi bulunuyor. Dördüncü sırada da %9 ile oyun kategorisi yer alıyor.

Dilden dile aramaların farklılık gösterdiği de belirtiliyor. Örneğin "Anime" aramaları en çok Japonca olarak yapılırken, eğitim odaklı aramalar en çok Çince olarak yapılmış. Porno konusundaki aramaların ise en çok Arapça olarak yapıldığı gözlemlenmiş. Spor ve oyun temalı aramaların ise en çok Fransızca dilinde yapıldığı belirtiliyor.

Uzmanlara göre her ülkede çocukların ilgi alanları farklı oluyor ve bu durum internet davranışlarına da yansıyor. Dolayısıyla her ülkede çocukları korumaya yönelik özel önlemler de geliştirilebilir. Aksi takdirde yanlışlıkla ulaşılan zararlı siteler, çocuklar üzerinde uzun vadeli etkilere yol açabilir. Dolayısıyla çocukların dijital faaliyetlerini izlemek ve bu konuda yardımcı olacak hizmetleri kullanmak, hayli önemli bir çözüm olabilir.

91
11
4
4
2
Emoji İle Tepki Ver
91
11
4
4
2