Çok Güçlü DDoS Saldırısına Uğrayan Telegram: Bunda Çin’in Parmağı Var

16
9
2
1
0
Ciddi bir DDoS saldırısına maruz kalan Telegram, muazzam boyuttaki saldırının sorumlusu olarak Çin'i gösterdi.

Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, şifreli mesajlaşma hizmeti veren uygulamaya yapılan DDoS saldırısının sorumlusu olarak Çin Hükümeti’ni gösterdi. Twitter üzerinden açıklama yapan Durov, devlet boyutunda bir DDoS saldırısına uğradıklarını ve IP adresinin Çin’e ait olduğunu bildirdi. Kurucu Durov, saldırının, bilgilerinin deşifre olmamasını isteyen insanların Telegram gibi uygulamaları tercih etmesi sebebiyle protestolarını planlamalarıyla eş zamanlı gerçekleşmesini de bir kanıt olarak gösterdi.

Saldırı, Çin Hükümeti’nin şifreli mesajlaşma uygulamalarının önüne geçmek isteyip istemediğiyle ilgili ciddi bir soruyu da beraberinde getirdi. Bloomberg’in haberine göre Telegram ve benzeri şifreli mesajlaşma uygulamaları, Apple’ın Hong Kong App Store’unda yükselişe geçti. Saldırı girişimin de bu tip mesajlaşma uygulamalarının önüne geçmek için yapılabileceği düşünülüyor.

Şifreli mesajlaşma uygulamalarının yanı sıra Hong Kong protestocularının yüz tanıma sisteminden kaçmak için maske taktıkları da biliniyor. Protesto yapan kişiler toplu taşıma kartı gibi kişisel bilgilerinin bulunduğu kartları da kullanmıyor.

Telegram’ın Twitter hesabında, çoğunluğunun IP adresi Çin olmak üzere hizmetin inanılmaz miktarda boş istek aldığı belirtildi. Bu olayın sonucunda normal kullanıcıların istekleri de devre dışı kaldı.

Şu an Hong Kong’un Pekin tarafından desteklenen vatandaşlarını Çin’e iade etmesine karşı gerçekleşen protestoların önüne geçmesi için tasarlandığı düşünülen saldırı hakkında Çin’den bir açıklama gelmedi.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/6/13/18677282/telegram-ddos-attack-china-hong-kong-protest-pavel-durov-state-actor-sized-cyberattack
16
9
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
9
2
1
0