Comcast, 65 Milyar Dolarlık Teklifle Fox'u Disney'den Çalıyor!

20
9
3
3
3
Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 60 milyar dolarlık bir teklifle Disney'in Fox'u satın almak üzere olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Comcast, teklifiyle işleri karıştıracağa benziyor.

Disney'in 60 milyar dolara yakın bir teklifle kapısını çaldığı ve halen masada olduğu yönünde bilgiler paylaşılan satışa dair yeni bilgiler ulaştı. Disney'in teklifinin aslında 52.4 milyar dolar olduğu ve hisse bazında Fox'u memnun etmediği ortaya çıktı.

Bu durumun farkında olan ve hem bilinirliğiyle, hem de maddi gücüyle dünyanın en büyük kablolu TV şirketi olarak bilinen Comcast,  21st Century Fox'u satın almak için harekete geçti. 65 milyar dolarlık bir teklifle Fox'un kapısını çalan Comcast, bu bedeli tamamı nakit olacak şekilde ödemeyi de kabul etti.

Comcast CEO'su Brian Roberts, Fox'a gönderdiği mektupta, 'Teklifimizi değerlendirme sücenizinde zaman oldukça önem arz ediyor.' diyerek süreç hakkındaki sabırsızlığını bildirdi. Hisse bazında verdiği teklifin 35 dolar olduğu belirtilen Comcast'ın bu teklifle Disney'in verdiği teklifin %19 fazlasını verdiği ortaya çıktı.

Fox yönetim kurulu 10 Temmuz'da Disney satışı için bir toplantı yapacak. Ancak iş dünyasındaki 'para konuşur' mottosu bir kere daha doğru çıkacak olursa, Disney şimdiden bu satış konusunda Comcast'tan çalımı yemiş gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2018/6/13/17457244/comcast-21st-century-fox-film-tv-studios-acquisition-deal-announced
20
9
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
20
9
3
3
3