Cooper ile Gönülleri Kazanan Mini’den 2019’da Elektrikli Otomobil Geliyor

24
5
4
3
1
Mini, ilk elektrikli otomobilini önümüzdeki yıl piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bugün yayınlanan görselde aracın neye benzeyeceğine dair küçük ipuçları verildi. Bu araç daha önce Frankfurt Motor Show sırasında gösterilen modele çok benziyordu.

Mini Cooper modeliyle efsaneleşen Mini de sonunda elektrikli otomobil üretmeye başlıyor. Firmanın geçtiğimiz yıl Frankfurt Moto Show’da sergilediği konsepti hayata geçirmek için daha çok beklemedi. 

Üretim aşamasına hazırlandığı söylenen Mini’nin elektrikli aracının adı şu an net olmasa da 2019 yılı içerisinde piyasaya sürmesi bekleniyor. Araç hakkında paylaşılan görseller, genel bir fikir vermeselerde Mini’den biraz daha modern çizgiler bekliyoruz. 

Örneğin Mini’nin sembol haline gelen ön ızgarasındaki bu motif, piyasaya sürülen araçta da bulunacak:

Motif üzerindeki 6 kenarlı ızgara haricinde, bir priz görünümünde olan ve gri renkte E harfinin gizlendiği sembol de var. Mini daha önce elektrikli aracı hakkında herhangi bir detay sunmadı. Bu nedenle aracın bataryası, potansiyel menzili ya da performansı hakkında düzgün bir çıkarımda bulunamıyoruz. Bildiğiniz üzere şirket BMW’ye bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Elektrikli üretim teknolojileri BMW için çok önemli. Hatta BMW’nin elektrikli araçlarında yegane bir ekosistem kurmayı hedeflediğini biliyoruz. 

Mini’nin tasarım müdürü Oliver Heilmer, yaptığı bir açıklamada, “Mini şehir içi kullanım için tam elektrikli bir modelle geleceğe yönelik mantıklı bir adım atacak” dedi.

Daha öncede söylediğimiz gibi henüz model adı belli olmayan yeni Mini, meşhur otomobil serisinin 60 yıldönümüne denk gelecek şekilde tanıtılıyor. Yeni elektrikli minilerin üretim yeri ise Çin olacak.

Kaynak : https://www.cnet.com/roadshow/news/mini-electric-car-teased/
24
5
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
24
5
4
3
1