Corona Virüsü İlk Defa Bir Köpekte Görüldü

214
14
13
12
8
Can dostlarımız olan köpekler, hayatlarımızın her noktasında yanımızda oluyor. Hong Kong’da görülen bir olayla ilk defa köpeklere de Corona virüsünün bulaşabildiği keşfedildi.

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde bir hayvan pazarında ortaya çıkan yeni tip Corona virüsü (COVID-19), uzunca bir süredir insanlara bulaşarak devam ediyordu. Hong Kong’dan gelen yeni bilgilere göre ilk defa bir köpekte corona virüsüne rastlandı.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, Hong Kong’da bir köpeğe yapılan kontrollerin ardından corona virüsü kontrolünün 'zayıf pozitif' olarak çıktığını belirtti. Sydney Üniveristesi’nde Veteriner profesörü olan Vanessa Barry, köpeklerin de corona virüsüne yakalanabileceği, o yüzden dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

İnsanlar panik yapmamalı” diyen Barry, “Evcil hayvanların COVID-19’un yayılmasına katkıda bulunması beklenmemektedir” dedi. Bu açıklamaya rağmen uzmanlar, COVID-19 şüphesi olan kişilerin evcil hayvanlarla yakın temas kurmamasını öneriyor.

DSÖ, COVID-19’u Daha Ciddiye Almaya Başladı

Dünya Sağlık Örgütü, yaptığı son açıklamada virüs tehdidini 'en yüksek' olarak güncelledi. Bu durum, sadece birkaç gün içerisinde bir düzineden fazla ülkeye bulaşmış olan virüsün yayılma hızını artırdığını gösteriyor. 

Güncel verilere göre 84 bin 119 kişiye bulaşan yeni tip corona virüsü, şu ana kadar 2 bin 871 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Şu anda insanlar üzerinde yayılarak yeterince korku salan COVID-19, hayvanlar arasında da yayılmaya başlarsa kontrol edilemez bir hal alabilir.

Kaynak : https://futurism.com/neoscope/officials-confirm-dog-tested-positive-coronavirus
214
14
13
12
8
Emoji İle Tepki Ver
214
14
13
12
8