Cortana, Ofisler İçin Daha Kullanışlı Hale Gelecek

6
2
2
2
0
Microsoft, yapay zekâ asistanı Cortana'yı yaptığı değişiklerle bir adım öteye taşıyacak.

Microsoft’un dijital asistanı Cortana, hayatına Windows 10’un içerisinde yapay zekaya sahip bir yardımcı olarak başlamıştı. Şimdi Microsoft’un, Microsoft Build’inde konsept videoda kendisini daha gelişmiş bir şekilde yeniden inşa etti.

Microsoft’un gösterdiği videoda Cortana, soruları cevaplıyor, takvimini yeniden düzenliyor, konferanslar için rezervasyon yapıyor ve hava durumunu kontrol ediyor. Asistan, çeşitli soruların bağlamını anlıyor ve çeşitli veri kaynaklarını birleştirebiliyor.

İletişim başkan yardımcısı Frank Shaw “Bu teknoloji, ilerleyen konuşma deneyimimiz için itici güç olacak. Cortana’ya entegre edilecek. Azure Bot Services ve Microsoft Bot Framework’teki geliştiriciler için de uygun hale olacak” dedi.

Yıllarca Cortana, Microsoft’un yapay zeka hırsının bir sembolüydü. Ancak zamanla Microsoft’un bu konudaki duruşu değişim gösterdi. Geçtiğimiz yıl Cortana’nın eski yöneticilerinden Javier Soltero, Cortana’nın zekasının farklı uygulamalara dağıtıldığından bahsetti.

Soltero, Microsoft’tan ayrıldıktan sonra bazı değişiklikler yaşandı. Windows 10’un Mayıs 2019 güncellemesinde Cortana, Windows arama kutusundan ayrıldı. Ancak Microsoft’un yayımladığı videoda Cortana’nın çekirdek misyonunda Soltero’nun vizyonuna bağlı kalındığı görülüyor.

Şirketin Cortana üzerinde yapacağı bu yenilikler oldukça önemli, bir yandan kullanıcılara Cortana’nın varlığını hatırlatırken diğer yandan Microsoft’un yapay zekayı oldukça pratik kullanabileceğini de gösteriyor. Ancak Cortana’nın Google Asistan ile yarışabilmesi için daha kat etmesi gereken yollar bulunuyor.

Kaynak : https://www.pcworld.com/article/3393196/microsofts-cortana-concept-demo-portrays-her-as-a-smart-competent-ai-assistant-for-the-office.html
6
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
2
0