Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Haliç Bilim Merkezi Olacak’ Vaadinde Bizi Neler Bekliyor?

127
54
11
1
0
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Haliç’te bir bilim merkezi açılacağının haberini verdi. Peki bu bilim merkezi için ayrılacak bütçe ne kadar, ziyaretçileri neler bekliyor?

Siyasi partiler, seçim çalışmaları kapsamında vaatlerini bir bir sıralarken mevcut hükümet Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da sürece katıldı. 24 Haziran seçimleri için pek çok adaydan ve partiden, bilim ve teknolojiye yönelik açıklamalar yapılıyor. Türkiye’de bilimin ve bir çıktısı olan teknolojinin vatandaşlar tarafından daha fazla önemsenmesini, bu alanda çalışmaya yönelik isteğin artmasını gerekli gören politikacıların sayısı artıyor. 

Cumhurbaşkanı ve 24 Haziran seçimlerinde Ak Parti Cumhurbaşkanı Adayı olan Recep Tayyip Erdoğan, bu kapsamdaki ilk vaadini verdi. Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından bir açıklama yapan Erdoğan, İstanbul Haliç’te bir “Bilim Merkezi” açılacağını duyurdu.

Haliç Bilim Merkezi’ne dair ilk açıklamalar şöyle:

“İstanbul Haliç'te Bilim Merkezi kuruyoruz. İnsan ve medeniyet odaklı Bilim Merkezimiz yılda 2 milyon ziyaretçi alacak, bilime katkı sağlayacak.” 

Projenin yapım süresi açıklamalarda yer alan detaylara göre 3 yıl sürecek, bu süre zarfında projenin toplam maliyeti de 100 milyon lirayı bulacak. Merkezde toplam 8000 metre kare sergi alanı bulunması planlanırken, bu alanda “Öğretici Sergiler” açılması sağlanacak:

  • Dijitalleşme ve Sanal Gerçeklik
  • Yapay Zeka
  • Denizcilik ve Tersaneler
  • Bilim Tarihi

Yıllık 2 milyon ziyaretçinin gelmesi planlanan Haliç Bilim Merkezi’nde yapılacak herhangi bir bilim ya da teknoloji fuarına dair detay paylaşılmadı. Erdoğan, "Söz konusu alanda uluslararası saygınlığı olan bir teknoloji merkezi, dijital tematik kütüphane ve inavosyan merkezi, eğitim programları, atölye ve bilim gösterileri." olacağını da açıkladı. Muhtemelen ziyaretçi sayısı, yılın her döneminde aktif şekilde sürdürülen sergilerle arttırılacak. 

Merkezde aynı zamanda gençlerin bilim ve teknolojiyi pratik, uygulamaya dayalı öğrenmeleri için ek birimler de bulunması planlanıyor. 

Umarız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu projesi seçimlerden bağımsız olarak gerçekleşir, başka bir aday seçilse dahi proje askıya alınmaz. Hepsinin haricinde, her yıl bütün dünyanın pür dikkat kesildiği Mobil Dünya Kongresi (MWC) ya da Tüketici Elektroniği Şovu (CES) gibi etkinliklere rakip olacak işler de umarız ki bu merkezin bir parçası olur.

127
54
11
1
0
Emoji İle Tepki Ver
127
54
11
1
0