Çürümeye Yüz Tutmuş NES Oyunu 9 Bin Dolara Satıldı

16
3
2
0
0
Scott Amos isimli biri, çocukluğunu geçirdiği evin çatı katında anılarını tazelerken talih kuşu bir anda başına kondu. Son derece nadir bir oyunu çatı katında bulan Amos, oyunu büyük bir paraya satarak Disney World'de bir tatil yapacağını belirtti.

Koleksiyoncuların ve fanatik oyuncuların sevdikleri bir ürünle karşılaştıkları zaman ciddi paralar harcadığını hepimiz duyduk. Geçtiğimiz günlerde yaşanan satış da buna benzer bir şekilde gerçekleşti.

Scott Amos, çocukluğunu geçirdiği evin çatı katına çıktığında çocukluk anılarını canlandırıyor ve o zamanki eşyalarıyla bir çeşit nostalji yapıyordu. Eşyaları karıştırdığı zaman karşısına çıkan şeyse ona birkaç bin dolar kazandırdı.

nintendo

Çatı katında gezerken Nintendo Entertainment System'a (NES) ait Kid Icarus isimli oyunun açılmamış ve 1988 tarihine faturalı bir kopyasını bulan Amos, oyunu bulunca uzmanlara götürdü. Amos, uzmanların açıklamalarının ardından başına talih kuşunun konduğunu fark etti.

Reno Gazette Journal'ın haberine göre Amos'un ailesinden hiç kimse oyunun neden orada olduğunu hatırlamıyordu. Scott için yılbaşı hediyesi olarak geldiği düşünülen oyun, belirli bir süre oraya atılmış ve orada unutulmuştu. Tabii ki o zamanlar birkaç saatlik bir eğlence, birkaç bin dolarlık bir koleksiyon parçasına dönüştü.

nes oyunu

Journal'a röportaj veren Amos, "Aslında olay fazlasıyla komik. Oyunu kapalı bir şekilde gördüğüm zaman birkaç yüz dolar edeceğini düşündüm. Bir sonraki gün işe gittim ve birkaç uzmana e-posta yolladım. Bir tanesi yarım saat içerisinde bana yazdı ve elimdekinin düşündüğümden çok daha değerli olduğunu söyledi" açıklamalarında bulundu.

Oyunu inceleyen uzman Valarie McLeckie, tamamen unutulmuş bir yerde kapalı bir kopyayı bu kadar iyi bir durumda bulmanın neredeyse bir mucize, hatta tarihi bir durum olduğunu belirtti. Oyun, hafta sonu düzenlenen açık artırmada 9.000 dolara satıldı.

Parayı aldıktan sonra da açıklamalarda bulunan Amos, kendisinin bir kız kardeşi olduğunu ve parayı yarı yarıya bölüşeceklerini belirtti. Aynı zamanda bir çeşit eğlence malzemesinden bu parayı elde ettikleri için parayı pek de sorumlu bir şekilde harcamak istemediklerini belirtti. Amos, kız kardeşiyle birlikte Disney World'e bir gezi düzenleyeceklerinden de bahsetti.

Kaynak : https://kotaku.com/man-finds-rare-nes-game-in-attic-sells-it-for-9000-1836956281
16
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
3
2
0
0