Cyberpunk 2077’de Oyunu, Kimseyi Öldürmeden Bitirmek Mümkün

29
10
3
3
0
Cyberpunk 2077 oyununda bulunan silahlar ve siber ekipmanların neredeyse tamamında ölümcül olmayan kullanım mümkün olacak. Bu kuralın tek istisnası, roketler ve bazukalar gibi silahlar olacak.

Cyberpunk, bir sistem ve dünya tasarımı olarak acımasız ve muhteşemdir. Dünyanın bir gerçek bir de sanal tarafı bulunur. Her iki dünyada da insanlar sık sık ölür, kimsenin gözünün yaşına bakılmaz.

Bu yılki E3 etkinliğinde, Keanu Reeves ile tanıtılan Cyberpunk 2077’de oyununda ise farklı olarak kimseyi öldürmeden tamamlamak mümkün olacak. CD Projekt Red, bu kararı geçen yıl dağıtılan anketlerden ve zaman içerisinde hayranlardan gelen geri bildirimlerden dolayı aldığını açıkladı.

Oyunun baş görev tasarımcısı olan Pawel Sasko, “Şu anda, her silahın ve her siper donanımın ölümcül olmayan seçeneği bulunuyor. Her şey diyebileceğimi düşünüyorum.” diyor. Sasko’ya göre bu durumun tek istisnası, tanımı itibariyle ölümcül olan silahlar oldu. Örneğin birinin kafasına roket atarsanız, kafası havaya uçuyor.

Sasko, “Ama geri kalan her şey gerçekten ölümcül olmayan seçeneğe sahip. Neredeyse her silahı, neredeyse her siber donanımı ölümcül olmayan şekilde kullanmak mümkün.” diyor. Oyunda düşmanlarımızı bayıltmamız, boğazlarını sıkmamız, uykuya yatırmamız gibi seçeneklerimiz olacak. Böylece kimseyi öldürmeden ilerlememiz mümkün olacak. Oyunun bölüm sonu canavarı olan Sasquatch’i de öldürmeden geçmemiz mümkün.

Bugün yapılan E3 demosunda da oyunda kimseyi öldürmeden ilerlemeyi sağlayacak alternatifler gösterildi. Oyuncular, sinsice ve gizlenerek hareket edebilecek, rakiplerini etkisiz hale getirebilecek. Ayrıca etraflarındaki objeleri de kullanabilecekler. Hack üzerinden ilerleyen karakterler daha da sessiz ve gizli hareket edebilecek, daha az şiddet içeren opsiyonlara yönelebilecek.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/you-can-finish-cyberpunk-2077-without-killing-anyone/
29
10
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
29
10
3
3
0