Dağ 2, Doctor Strange'i Gişede Geçti!

3
1
1
0
0
4 senenin ardından ikinci filmi ile vizyona giren Dağ 2, aynı gün vizyona giren Doctor Strange'i geride bıraktı.

Son birkaç senedir genelde bir süper kahraman filmi vizyona girdiği zaman vizyonun tozunu attırır, ilk 1-2 hafta gişede o filmin borusu öterdi.

Nitekim 4 Kasım'da vizyona giren Doctor Strange için de böyle bir beklenti vardı. Ancak bu kez Doctor Strange, -diğer süper kahraman filmlerinin yaptığı gibi- zirveye çıkmayı başaramadı.

Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği ve büyük bir beklenti ile beklenen Dağ 2, vizyona girmesinin ardından geçen üç günlük süreçte izlenme oranı ile Doctor Strange'i geride bırakarak zirvenin sahibi oldu. İlk üç gün sonunda Dağ 2, 223 bin kişi tarafından izlenirken Doctor Strange 208 bin kişi tarafından izlenmiş. Filmlerin oynadığı salon sayılarına baktığımızda Dağ 2, 253 salonda, Doctor Strange ise 241 salonda oynamakta. 

Yerli sinema sektörü açısından böyle durumların olması gerçekten sevindirici. Eğer bu tarz kaliteli filmlere daha fazla şans verilirse, artık şu saçma sapan, içi boş ''romantik,komedi'' temalı salak saçma filmlerden de kurtulup sanatsal bir derinliği olan filmler üreten bir sinema sektörü görebiliriz.

Kaynak : http://boxofficeturkiye.com
3
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
1
0
0