Daha 24 Saat Geçmeden WhatsApp Görüntülü Arama Özelliği Üzerinden Kandırmaya Başladılar!

1
0
0
0
0
WhatsApp’ın dün hizmete sunduğu görüntülü arama özelliği, bazı kötü niyetli kişiler tarafından manipüle edilmeye başlandı.

Dün sabah saatlerinde dağıttığı bir güncelleme ile WhatsApp, dünya genelinde görüntülü konuşma özelliğini aktif etmişti. Kullanımı son derece basit olan bu özellik, daha aradan bir gün geçmemişken manipüle edilmeye başlandı bile.

Şu ana kadar ülkemizde konuyla ilgili bir duyum almadık fakat yurt dışında ortaya çıkan bu aldatmacada, kullanıcıların karşısına ‘görüntülü arama özelliğine sahip WhatsApp sürümünü indir’ başlıklı bir link çıkıyor. Tıkladığınızda karşınıza oldukça profesyonel bir işçiliğin yapıldığı belli olan ve yavaş yavaş dolan bir bar çıkıyor. Bu sırada da görüntülü arama özelliğinin aktifleştirildiği bilgisi veriliyor. ‘Kullanıcı aktivasyonu’ başlığı altında beliren kısımda ise WhatsApp’ın görüntülü arama özelliğinin aktif edilmesi için 4 arkadaşınızı davet etmeniz gerektiği yönünde bir uyarı beliriyor.

Bu, elbette sizin kişisel bilgilerinizi (asıl amaç kendilerine canlı nakit akışını sağlayacak bilgilere erişmek) elde etmek için hazırlanmış bir aldatmacadan ibaret. Oysaki gelen güncelleme ile uygulamadaki telefon ikonuna tıkladığınızda ‘görüntülü arama’ zaten ulaşabiliyorsunuz.

Bizi takip eden arkadaşlar zaten zehir gibiler, bu tarz aldatmacalara kanmazlar fakat yine de haberiniz olsun diyerek uyarıda bulunalım istedik.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0