5000 Yıllık Bu Teknik, Daha Az Hata Yapmanıza Yardımcı Olabilir

18
10
4
1
0
Yeni gerçekleştirilen bir çalışma, bir hata yapıldıktan sonra beynin kısa bir süre içinde sinyal verdiğini ortaya çıkardı. Çalışma, bu hata sinyalinin meditasyon yapan insanlarda daha güçlü olduğunu belirledi.

ABD’deki Michigan Devlet Üniversitesi’nden araştırmacılar, beynin bir hatanın arkasından verdiği bir sinyal üzerine çalışma yürüttüler. Bilim insanlarının “hata pozitifliği” ismini verdikleri bu hata sinyalinin, meditasyon yapan insanlarda çok daha kuvvetli olduğu belirtildi. 

Gerçekleştirilen araştırmada, “açık izleme meditasyonu” denen bir meditasyon türünü yapan insanların hatalarını daha çabuk fark ettikleri belirlendi. Açık izleme meditasyonu yapan insanlar, vücutlarındaki hislere ve düşüncelere odaklanıyorlar.

Yapılan araştırmanın katılımcılarından ve makalenin yazarlarından olan psikoloji doktora öğrencisi Jeff Lin “açık izleme meditasyonu” ile ilgili olarak, “Kendini ayarla, zihninde ve vücudunda olan her şeye dikkat et. Hedef, sessizce oturmak ve zihninde oluşan sahneyi fazla içine girmeden izlemek” diyor.

meditasyon dikkati artırır

Araştırma için 200 katılımcı, 20 dakika boyunca meditasyon yaptılar. Meditasyonun ardından doğru davranışlar ve hatalarda nöral aktiviteyi ölçen bir EEG cihazı ile dikkat testi yapıldı. Test sonuçlarında katılımcıların, meditasyon yaptıktan sonra hatalarını daha kolay fark ettikleri ortaya çıktı.

Bilim insanları, araştırmalarının 20 dakikalık meditasyonun dikkat yeteneğini artırdığını gösterdiğini açıkladılar. Araştırmacılara göre meditasyon, günlük hayatta yapılan hataları daha erken fark etme konusunda faydalı olabilir.

Kaynak : https://www.fastcompany.com/90429822/a-5000-year-old-mindfulness-technique-might-help-you-make-fewer-mistakes
18
10
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
10
4
1
0