Daha Fazla Bant Genişliğine Sahip DDR5 RAM’ler Yolda

1
0
0
0
0
Yüksek bellek tüketen uygulamaların hız ve alan ihtiyaçlarını karşılayacak yeni nesil DDR5 RAM’ler hayatımıza girmeye hazırlanıyor.

Bilgisayarlar bir şekilde hayatımıza girdiğinden beri yüksek sistem kullanımı gerektiren uygulamaların çalışması için en kritik ihtiyaç olan RAM’ler, günümüzde yazılımların daha fazla belleğe ihtiyaç duymasıyla gelişmeye devam ediyor.

Özellikle yüksek bellek tüketimine sahip sanal gerçeklik uygulamalarının da hayatımıza girmesiyle daha geniş bant kapasitesi olan yeni nesil RAM’lere ihtiyaç duyulmaya başlandı.

Bu ihtiyacın farkında olan dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi Intel’in düzenlediği Intel Developer Forum (Intel Geliştirici Forumu) 2016’da DDR5 RAM’lerin 2020 yılında tam anlamıyla tüketici cihazlarına gireceği duyuruldu.

Aynı zamanda DDR4 RAM’lere göre çok daha geniş bir banat kapasitesi sunacak DDR5 RAM’lerin kısa bir süre içinde sunucularda karşımıza çıkacağı ve bir iki yıl gibi bir sürede de yavaş yavaş kişisel bilgisayarlara girmeye başlayacağı söyleniyor.

Not: Görseller temsilidir, DDR5 RAM'lere ait değildir.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0