500 Beygirlik Gücüyle Hummer H1 Geri Dönüyor!

42
5
2
2
1
90'lı yıllarda özellikle ilk olarak askeriyede kullanılan Hummer H1, yeni bir projeyle geri dönüyor. AM General ve General Motors'un gerçekleştirdiği proje, H1'in motorundaki yeniliklerle ve gövde modifikasyonlarıyla efsaneyi yeniden doğuruyor.

AM General ve General Motors tarafından geliştirilen Hummer H1, yeni dizayn edilmiş motor sistemi ve gövde modifikasyonlarıyla tam bir canavar. 90'lı yıllarda piyasaya ilk adımını atan Hummer H1, başta yalnızca askeriye için tasarlanmıştı. Klasik diyebileceğimiz bir araç olan H1, Humvee tipi askeri araçların sokağa yansıdığı hali. 

Askeri araç olarak tasarlanmasından dolayı SUV araç modelleri arasında en farklı modellerden birisi olan H1, klasik arabalar listesinden asla çıkmayacak. Amerika Kansas'ta hizmet veren Mil-Spec Auto'nun araba tutkunlarının karşısına çıkarttığı son projeyse, her tip müşteriyi oldukça tatmin edecektir.

Piyasaya sivil olarak ilk sürüldüğü yıllarda, yaklaşık 150 beygir güç ve yaklaşık 350 Nm tork değerlerine sahip olan Hummer H1, 6,2 litrelik V8 gibi devasa bir makineyle ilerliyordu. Bu tip bir motorla yaklaşık 120 km/s hıza erişmesine rağmen H1, genel olarak bakıldığında çok da devasa verimliliğe sahip değildi. Bunun farkına varan Mil-Spec Auto, fabrikadan ilk çıkışı motoru yerine 6,6 litre hacminde sekiz silindirli daha güncel bir dizel makineyi kaputun altına entegre etti. 

500 beygir gücüne erişebilen ve 1.355 Nm tork üreten bir motorla birlikte 0’dan 100’e hızlanmayı yalnızca 6,8 saniyede tamamlabilen H1, maksimumda ise 170 km/s limitlerine ulaşabilen bir model haline getirildi. Lastik, koruma panelleri ve kokpit geliştirmelerinin yanı sıra bir ya da iki performans geliştirmelerinin de yapılabileceği söylenen proje, araba severlerin ilgisini üzerine çekiyor.

42
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
42
5
2
2
1