Netflix, Dark'ın Sezonları Arasındaki Bağlantıyı Gösteren Yeni Bir Video Yayınladı (Spoiler)

18
6
3
1
1
Netflix, Dark'ın Sezonları Arasındaki Bağlantıyı Gösteren Yeni Bir Video Yayınladı (Spoiler)
Netflix, geçtiğimiz günlerde yayınlanan üçüncü sezonuyla final yapan Dark'ın hayranları için kafa karışıklıklarını bir nebze de olsun giderecek yeni bir video yayınladı. 'Dejavu' başlığıyla yayınlanan video, iki dünya arasındaki bağlantıyı açıkça gözler önüne seriyor.

2017 yılında Netflix'te yayın hayatına başlayan ve senaryosuyla kısa sürede milyonların beğenisini kazanan Netflix Orijinal dizisi Dark, geçtiğimiz günlerde yayınlanan üçüncü ve final sezonuyla izleyicilerin karşısına çıktı. Her sezonda olduğu gibi son sezon da deyim yerindeyse izleyicilerin 'beynini yakan' onlarca detayla doluydu.

Zaman ve mekân kavramlarının önemini yitirdiği, farklı boyutlar ve dünyaların ortaya çıktığı bu sezonda, sınırları zorlayan bir sona adım adım tanıklık ettik. Dizinin sonlarına yaklaştığımızdaysa esasında her şeyin birbiriyle bağlantılı olduğunu, bir dünyada yapılan eylemin diğer dünyada da yankıları olduğunu öğrendik. Şimdiyse Netflix, iki dünya arasındaki bu bağlantıyı açıkça gözler önüne seren yeni bir video yayınladı. Dilerseniz gelin, kafa karışıklıklarını bir nebze de olsun giderecek bu videoya daha yakından göz atalım.

Dark – Dejavu

Bildiğiniz gibi Dark'ın ilk ve ikinci sezonunda yalnızca Jonas'ın dünyasından kesitler görüyorduk. Üzerine saatlerce düşünülmüş sahnelerdeki detayları bizler fark etmesek de esasında hepsi, final sezonuyla bağlantılı olacak şekilde tasarlanmıştı. Zaten bunun sinyalleri, dizide sürekli geçen 'dejavu' terimi ve Jonas'ın ormanda Martha'ya söylediği 'matris hatası' gibi diyaloglarla birçok kez izleyenlere verilmişti.

Son sezonu izleyenlerin tahmin edeceği üzere Jonas'ın dünyasının bir hata sonucu meydana geldiğini ve Martha'nın dünyasının bir farklı bir kopyası olduğunu üçüncü sezonda öğrenmiştik. Her ne kadar olaylar ve karakterler arasında farklılıklar olsa da bu iki dünya birbirine sıkı sıkıya bağlıydı; yani bir dünyada yapılan eylemin diğer dünyada da karşılığı oluyordu. İşte yayınlanan 5 dakika uzunluğundaki bu videoda da iki dünya arasında 'dejavu' olarak tabir edilen ve birbirlerinin yansıması olan olaylara tanıklık ediyoruz.

Her şeyin birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunu, daha önce çoktan gerçekleşmiş olayların diğer dünyada nasıl bir yansıması olduğunu daha farklı bir bakış açısıyla görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Videoyu izledikten sonra düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

18
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
18
6
3
1
1