DARPA, Bilgisayar Oyuncularının Taktikleriyle Drone Ordusu Kuracak!

0
0
0
0
0
Askeri alanda taktik sıkıntısı çeken askerlere drone ordusu ile takviye yapacak olan DARPA, taktikleri geliştirmek için ise bilgisayar oyuncularının yeteneklerini kullanacak. DARPA, sırf bunun için bir de oyun geliştiriyor.

Karada görev yapan askeri birlikler, özellikler kentsel alanlarda bulunan uzun binalar ve dar sokaklar sebebi ile hem iletişim sıkıntısı hem de taktiksel sıkıntı yaşamaktalar. İşte bu konuda hali hazırda kullanılan drone'lar, her ne kadar başarılı işler çıkarsalar da tam olarak yeterli olamıyorlar.

Fakat DARPA, bu olaya bir çözüm bulmuş durumda; drone ordusu. Yüzden fazla drone ile bir ordu oluşturacak olan DARPA, bu drone'lar sayesinde askerlerin yeni taktikler geliştirebilmelerini sağlayacak. Bu proje ile alakalı DARPA'ya yardımcı olacak şey ise video oyunları ve bu oyunları oynayan oyuncular.

Gerçek koşullarda tabiki işler her zaman farklıdır fakat, bilgisayar oyuncuları, özellikle bu tarz stratejik konularda oldukça yaratıcı taktikler geliştirerek oyunlarda kullanmaktalar. İşte oyuncuların bu yeteneğini avantaja dönüştürmek isteyen DARPA, Offensive Swarm-Enabled Tactics (OFFSET) adlı bir video oyunu geliştirmekte.

Şimdiden oyun için bir arayüz oluşturmuş olan DARPA yetkilileri, sesli komut imkanı sunan bir zapay zeka sistemi ve sanal gerçekliği de bu oyunda kullanmayı düşünmektelermiş. Operasyonel taktik ve manevralar geliştirmeye yönelik olacak oyun, kullanıcıların farklı yöntemleri keşfedip kendi taktiklerini ve performanslarını değerlendirme imkanı da sunacak. Ayrıca birbirleri ile etkileşime geçecek oyuncular, drone'ların kontrolü ve drone'lara yönelik uygulanacak taktikleri en iyi seviyeye getirmek için beraber çalışabilecekler.

DARPA, OFFSET sayesinde elde etmeyi planladığı şeyler konusunda oldukça umutlu. 'Drone ordusu' pek kulağa hoş gelmemekte fakat bilgisayar oyuncularının potansiyelinin görülmesi de güzel bir şey. Tabi tüm bu çalışmaların da Amerikan Ordusu için olduğunu hatırlatalım.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/12/12/darpa-wants-your-gaming-tactics-for-its-drone-army/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0